Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Légy Istentől tanítva

imagesMeg van írva a prófétáknál: És mindnyájan Istentől tanítottak lesznek. Aki az Atyától hallott és tanult, az mind énhozzám jön.  (János 6:45.)

Az Ószövetség prófétái egy olyan Újszövetségről prófétáltak, ahol maga Isten tanít bennünket. A kijelentésből származó ismeretről beszéltek, amely szellemünkön keresztül nyilvánul meg. Az Ószövetség idején Isten a “külső” emberen keresztül foglalkozott népével. Azét tette ezt, mert akik nem voltak újjászületve, nem érzékelték azokat a szellemi igazságokat, melyeket a Szent Szellem jelent ki az Újszövetségben. (1. Korinthus 2:14.)

Az Ószövetségi hívők olyanok voltak, mint a gyermekek a szellemi igazságokat megragadó képességeik alapján. Lehetetlen szellemi igazságot elmagyarázni egy fiatal gyermeknek, ennek ellenére vissza kell őt tartani a gonoszságtól. Isten Igéje ezért a szülőket a korrekció pálcájának használatára tanította. (Példabeszédek 13:24; 19:18; 22:15). A gyerek lehet, hogy nem érti azt, hogy mit is jelent az ördögnek való ellenállás, de amikor az ördög lopásra készteti, akkor nemet mond, mert fél a pálcától. Hasonlóképpen az Ószövetség szentjei kerülték a bűnt, mivel féltek Isten haragjától és büntetésétől. Ez kordában tartotta a bűnt, ugyanakkor megakadályozta őket abban, hogy Isten szeretetét és jóságát elfogadják. (1. János 4:18.)

A János 6:45-ben Jézus az Újszövetségről beszélt, amelyben a bűnök büntetése Őrá lett helyezve. Többé már nem a büntetéstől való félelemből szolgálod Istent. Szeretetből szolgálod Őt, mivel elküldte fiának Szellemét a szívedbe, hogy fiává és lányává légy. Azért szolgálod Őt, mert megváltozott a természeted az újjászületésen keresztül. Most már olyan vagy, mint Ő. Ma engedd, hogy a Szent Szellem vezessen és tanítson a szívedben.