Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Megérint a szeretet

Megérint a szeretet                                       Március 14.
 
Márk 1,41: „Jézus megszánta, kezét kinyújtva megérintette… és megtisztult.” (RÚF)
 
MÁTÉ 8,1-4; MÁRK 1,40-45; LUKÁCS 5,12-15
 
A leprás meggyógyításával kapcsolatban egyedül Márk jegyzi fel azt a fontos kijelentést, hogy „Jézus megszánta” őt. Az evangéliumokban még három eset szerepel, amikor gyógyulást eredményezett az, hogy Jézus könyörületre indult (Mt 14,14; 20,34; Lk 7,13), és egy, amikor szabadulást. (Mk 5,19) Hogy valaki meggyógyul-e vagy sem, sokszor a szeretetnek ezen a legfontosabb összetevőjén múlik.
 
Mindhárom evangéliumi beszámoló említi, hogy Jézus megérintette ezt a leprást. Ez nemcsak a kézrátétel tanát példázza, hanem valószínűleg azért is került feljegyzésre, mert a 4Mózes 19,22 szerint ez a cselekedet tisztátalanná tette volna Jézust. Ez tehát a Szellem újszövetségi szolgálatát szemlélteti a törvény betűjének ószövetségi szolgálatával szemben. (2Kor 3,6)
 
Jézusnak nem kellett elkerülnie a rituális értelemben vett tisztátalanságot, amely a leprással való fizikai érintkezésből fakadt, mert azért jött, hogy a saját testében hordozza el a bűneinket. Márk beszámolójából látható, hogy két dolog történt: (1) a lepra elmúlt, és (2) a férfi megtisztult. Jézus nemcsak a betegséget távolította el, hanem helyreállította testének sérült részeit is. Ez a leprás meggyógyult, amint Jézus megszólalt.
 
Isten Igéje tulajdonképpen Isten akarata, és kijelenti, hogy a gyógyulás mindig Isten szándéka. Jézus gyakran úgy gyógyította meg az embereket, hogy megérintette őket, mások pedig úgy vették át a gyógyulásukat, hogy megérintették Őt. Kézrátétellel átadhatod Isten erejét vagy kenetét. Engedd, hogy ma használjon téged mások megérintésére!
 
 
Andrew legújabb TV sorozatait YouTube csatornánkon a következő linkre kattintva nézheted meg:
https://www.youtube.com/@Andrew_Wommack_magyarorszag
Könyveinkért látogass el weboldalunkra:
https://awme.hu/termekkategoria/konyvek-2/
Charis Bibliaiskolánkba egész évben jelentkezhetsz. A következő linken találsz róla további információt:
www.charis.hu
Andrew Wommack magyarországi szolgálata a hűséges támogatóink adományainak köszönhetően működik. Ha Te is szeretnéd Isten országát építeni Magyarországon, a
következő linken tudsz minket támogatni:
https://awme.hu/partnerseg/