Megkísértették, ahogy téged is

Mert nem olyan főpapunk van, aki ne tudna megindulni erőtlenségeinken, hanem olyan, aki hozzánk hasonlóan kísértést szenvedett mindenben, kivéve a bűnt. (Zsidó 4:15)

Gondolkodtál már Jézus kísértésein? Hogyan szenvedhette el a házasságban jelentkező kísértéseket, ha sohasem volt házas? Hogyan szenvedhette el a kábítószer függőségből származó kísértést, ha sohasem találkozott kokainnal? Látszólag sok olyan nyomással küzdünk, amivel Ő nem küzdött. Azonban Isten Szava világosan mondja, hogy minden dologban hozzánk hasonlóan megkísértetett. Ez azt az igazságot húzza alá, hogy nem a cselekedeteink azok, ahol a kísértések ténylegesen jelentkeznek. Hitünkben jelentkeznek a kísértések.

Jézus megkísértetett, hogy ne higgyen Istenben, csakúgy, ahogy mi is, ám mindvégig kitartott és erősen állt. Azok az anyagi dolgok és élvezetek, amivel Sátán bennünket kísért nem a valódi kísértést jelentik. Összes eszköze arra szolgál, hogy odavonzzon a hitetlenség horgához – Isten nem tud, vagy nem akar ellátni bennünket azokkal a dolgokkal, melyekre szükségünk van és vágyunk az életben.

Az egyház túlságosan gyakran szól a bűn ellen annak fizikai következményeit alapul véve. Például a homoszexualitás rossz, mivel betegségekhez vezet. Mi van akkor, ha megtalálják az AIDS gyógymódját? Ez azt jelentené, hogy a homoszexualitás többé már nem bűn? Természetesen nem! Bármennyire is rosszak cselekedeteink következményei, a bűn valódi gyökere Isten Szavának elutasítása. Ez a kísértés jóval az előtt megjelenik szívünkben, mielőtt még cselekednénk. Az ember számára az a kísértés, hogy ne higgyen abban a bibliai igazságban, hogy Isten a férfit és a nőt házasságra teremtette. Pont. Amikor az ember bedől ennek a kísértésnek és elutasítja Isten Beszédét, akkor elkerülhetetlenül vétkezni fog. Minden bűn gyökere Isten igazságának elutasítása. Ez a valódi kísértés.

Higgy ma Istenben és az Ő Szavában, nem számít, hogy az emberek mit tesznek vagy mondanak azért, hogy megkísértsenek téged. Az Őbenne való hited örömöt és békességet hoz, függetlenül attól a helyzettől, amivel szembetalálod magad.

Vélemény, hozzászólás?