Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Az igazi igazságosság

crossroads-kŐ pedig ezt mondta nekik: “Ti igazaknak tartjátok magatokat az emberek előtt, de Isten ismeri a szíveteket. Mert ami az emberek előtt magasztos, Isten előtt utálatos.” (Lukács 16:15)

A megigazulást nem érdemeljük ki, hanem ajándékként kapjuk. Az üdvösség kiérdemlésének keresése az egyetlen bűn, ami megakadályozza az embert az üdvözülésben. Nem vetheted magad az Isten igazsága alá, amely hit általi ajándékként kapható meg, amíg saját igazságod megalapozását keresed.

A legtöbben nincsenek tudatában annak, hogy kétféle megigazulás létezik. Csak az egyik fogadható el Isten számára. Létezik a saját igazságunk, amely a Törvénynek való megfelelésünket jelenti, és létezik Isten igazsága, amely egy hit általi ajándék. A mi saját igazságunk, vagy igazságosságunk tökéletlen, mivel bukott természetünk képtelen Isten törvényét betartani, de Isten igazságossága tökéletes, mivel Jézus megtartotta a teljes Törvényt.

Isten a saját igazságunkat szennyes rongynak nevezi. (Ézsaiás 64:6.) Az a személy, aki azt hiszi, hogy cselekedetein keresztül ki kell érdemelnie Isten elfogadását, az nem hisz Isten igazságában, mint egy ajándékban.Választanunk kell, hogy életünket hitben alárendeljük Isten számára, és elfogadjuk, majd járunk az Ő igazságában, vagy pedig megpróbáljuk a saját erőnkre támaszkodva betölteni a Törvényt. Isten igazsága nem azt jelenti, hogy Jézus értünk tett valamit, plusz mi magunk is teszünk ezért. Vagy teljesen az Ő igazsága, vagy teljesen a miénk. Nem keverhetjük egymással a kettőt!

Valószínűleg már tudod, hogy nem kerülhetsz helyes kapcsolatba egy szent Istennel azáltal, hogy megtartod a Törvényt. Csak úgy menekülhetsz meg, ha alázattal a bizalmadat Jézus személyébe és munkájába helyezed. Nem bízhatsz saját igazságodban, feltételezve, hogy közben élvezheted Krisztus igazságának előnyeit is. Nem keverednek ugyanis egymással. Azonban, ha minden hited és bizalmad Belé veted, Ő éppen olyan igazzá tesz, mint Ő maga – ez az igazi igazságosság.