Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Helyreigazítás vagy kárhoztatás?

thumbs-up-downJézus szerette Mártát, ennek nővérét és Lázárt. (János 11:5)

Érdekes észrevennünk, hogy az Írás külön említést tesz Jézus Márta iránti szeretetéről. Azt követően történt ez, – a Lukács 10:38-42 feljegyzése alapján – hogy Márta szolgált, ahelyett hogy Jézust imádta volna. Nem dorgálta meg az Úr, bár felhívta a figyelmét arra, hogy a fontossági sorrend nem megfelelő az életében. Amikor Jézus az életünkben található problémás területekkel foglalkozik, azt mindig a mi javunkra teszi – nem büntetés végett -, így nem szabad elutasításként vennünk.Isten helyreigazításának és az ördög vádlásának egyik megkülönböztető jele: kárhoztató jellege van-e?

Isten meggyőz bennünket a bűnről, de nem kárhoztat. A meggyőzés kizárólag a javunkat szolgálja, míg a kárhoztatás magában foglalja a büntetést. Sátán kárhoztatja a keresztényeket, de ezt jogtalanul teszi, mivel a Róma 8:1 szerint “Nincs tehát most már semmiféle kárhoztató ítélet azok ellen, akik a Krisztus Jézusban vannak”. Ha vádolva érezzük magunkat, akkor az ördögtől származó kárhoztatást és megszégyenítést fogadtuk el. Ezek a dolgok nem Istentől származnak.

Az Úr a Szent Szellem belső szolgálata által győz meg bennünket.Ez minden esetben pozitív módon zajlik, bátorítva bennünket a bűntől való elfordulásban. Az ellenség bűnök miatti kárhoztatása negatív módon történik, amely csapdába zár bennünket, de a Szent Szellem gyengéden és határozottan vezet ki a bűnből, reményt és hitet ad a teljes győzelemhez.

Kárhoztatást érzel az életed egy vagy több területén? Ha igen, akkor engedtél a manipulációnak és ördögi elnyomásnak. Ma szabad lehetsz minden kárhoztatástól azáltal, hogy egyszerűen azt mondod az ellenségnek, hogy menjen el a Jézus nevében, kijelented, hogy igaz vagy a Jézus Krisztus vérén át. Azután folyamatosan járj a Szent Szellem erejében. Ha éppen bűnt készülsz tenni, vagy már meg is tetted, akkor Ő tudatja ezt veled! Ragaszkodj hozzá, és Ő helyreigazít, kiszabadít a az ördög kárhoztatásából.