Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Kényszerítsétek őket, hogy eljöjjenek!

Ő pedig a következőképpen válaszolt: Egy ember nagy vacsorát készített, és sok vendéget hívott meg…Akkor az úr ezt mondta a szolgájának: Menj el az utakra és a kerítésekhez, és kényszeríts bejönni mindenkit, hogy megteljék a házam. (Lukács 14:16,23)

A vacsorát készítő ember Istent jeleníti meg, aki mindenkit meghívott a lakomára (személyes kapcsolat Vele). A példabeszéd szerint nem Isten vallott kudarcot az üdvösség ajánlásában, hanem azok a vendégek, akiket meghívott, de ők megtagadták az ajánlatát.

A Jézus példabeszédében szereplő emberek erőtlen érveket hoztak fel, és ebben nincs semmi különbség a mai emberek kifogásai között. Az összes kifogás az anyagi gazdagságra vonatkozik, vagy a családi elkötelezettség elsőbbségére az Istennel való kapcsolattal szemben. Végül a mester azt mondta a szolgájának, hogy menjen ki, és a szegényeket, a hontalanokat és a nyomorultakat kérje meg – és ők eljöttek.

Az Úr esküvői vacsorája világi szempontból tele lesz “nemkívánatos” elemekkel, de nem azért lesz így, mert Isten elutasította a felsőbb osztályokhoz tartozókat, hanem azért, mert ők utasították el az Urat. Azok, akik bővölködnek a világi javakban, kevéssé hajlanak annak elismerésére, hogy szükségük van Istenre, mint akik nem rendelkeznek javakkal. Isten először a zsidóknak kínálta fel az üdvösséget, de elutasították Őt, így szolgáit a pogányokhoz küldte, hogy azok töltsék be királyságát.

Ez a példabeszéd bizonyítja, hogy az Úr nem támogatja erőszak alkalmazását, hogy az emberek kereszténységre térjenek. Tiszteletben tartja az emberek szabad akaratát, hogy elfogadják, vagy elutasítsák Őt. Azonban arra utasít bennünket, hogy meggyőzéssel és szeretettel kényszerítsük az embereket. A “kényszerít” szó bizonyos agresszivitást jelöl, ezért nem arról van szó, hogy egyszerűen kiakasztjuk a cégérünket és várjuk, hogy a világ eljöjjön hozzánk. Erőteljesen üldöznünk kell őket az Örömhírrel.

Sürgető parancsod van arra, hogy Jézus Krisztus megváltásának és szeretetének a tanúja légy, mivel az Ő visszajövetele közel van. Ne vesztegess el ma egyetlen lehetőséget sem, hogy valakivel megoszd az Örömhírt!