Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

A hit hallásból származik

Azért a hit hallásból van, a hallás pedig Isten Igéje által. (Róma 10:17)

Ez az igevers nem azt mondja, hogy a hit “meghallásból” származik. A hallás szó ebben az esetben jelen idejű folyamatos cselekvésre utal. A hallás egy cselekvés, ami most történik.

Az Isten Szavából származó hit olyan, mint a táplálékból nyert energia. Nem kell táplálkoznunk minden nap és minden pillanatban, de nem élhetünk abból az ételből, amit egy évvel ezelőtt fogyasztottunk el. A mai napon elfogyasztott étel viszonylag rövid időn keresztül biztosít “üzemanyagot” számunkra. Hasonlóképpen, az Isten Igéjéből származó hitet rendszeresen meg kell szereznünk. Nem tudjuk “bemagolni” az igét, amikor éppen megpróbáltatások közepette vagyunk, remélve, hogy hitünk működőképes lesz, ahhoz a diákhoz hasonlóan, aki a vizsga előtt szeretné megtanulni a leckét azzal, hogy száz százalékos eredményt érhet el.

A gyermekként elfogyasztott táplálék nem távozik csak úgy el; a növekedésre fordítottuk, felhasználva csontjaink, izmaink, és testünk szöveteinek táplálására. Még most is élvezzük az előnyeit annak az ételnek, de szükségünk van a folyamatos ellátásra, hogy továbbra is erősek és egészségesek maradjunk. Ugyanígy, az Igével töltött idő, ami hitet eredményezett nem veszett kárba. Részünkké vált és tartópillért alkot, melyre támaszkodva tovább növekedhetünk. Azonban a mai napra való hitünk az Úrral való jelenlegi, aktuális kapcsolatunkból származik, amely magában foglalja az Igén való gondolkodást.

Sok hasonlatosságot találhatunk a tested táplálék iránti szükséglete és szíved hit iránti szükséglete között. Bizonyára az egyik legnyilvánvalóbb hasonlóság, hogy nem elegendő számodra a heti egy étkezés. Így mindennap szükséged van Isten Igéjére. Ha eddig ez nem volt szokásod, akkor ma van a te napod, hogy nekiláss. Meglátod, az Isten Igéjéből való naponkénti táplálkozás tisztább fejet és egészségesebb testet fog neked adni.