Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Elérhető vagy?

És hogy áldozatot adjanak, a szerint a mint megmondatott az Úr törvényében: Egy pár gerlicét, vagy két galambfiat.  (Lukács 2:24)

Az idézett vers az Ószövetségből származik, mégpedig a 3 Mózes 12:6-8 verseiből. Az Úr egy bárány és egy fiatal galambot, vagy idősebb galambot írt elő áldozat gyanánt. Ha a nő nem tudott egy bárányt áldozni, akkor elfogadható volt a két galambfi, vagy két idősebb galamb is. Mária nem a kisebb áldozatot ajánlotta volna fel, ha a hatalmában állt volna a bárány feláldozása. Ez azt mutatja, hogy József és Mária nem álltak túl jól anyagilag, mégis az Úr őket választotta egyszülött fiának szüleiül.

Az Úr nem úgy választ, ahogy az emberek teszik. Az ember a külsőségekre tekint, de Isten a szíveket nézi. (1 Sámuel 16:7.) Máriát és Józsefet akkor választotta ki az Úr, amikor nélkülöztek: nem volt hírnevük, pozíciójuk, pénzük. Isten a számára legdrágább ajándékot egy olyan párra bízta, akik biztosan kimaradtak volna a választásból, ha a Szanhedrin kijelölt bizottsága végezte volna a keresést.

Isten nem képességeket keres; Ő elérhetőséget keres. Amikor D. L. Moody hallotta, hogy egy prédikátor azt mondja: a világ sosem látta meg, hogy mit tud Isten egyetlen olyan emberrel kezdeni, aki teljesen átadja magát Neki, akkor azt gondolta: Isten kegyelméből én leszek az az ember. Ez a képzetlen ember elment, hogy három kontinenst rázzon fel Isten számára – és te is megteheted. Ha Isten két jó, de hétköznapi embert választott ki arra, hogy a fiát a világba hozza, akkor világos, hogy a számodra is hatalmas tervei vannak. Csak tedd magad elérhetővé az Ő számára. (1 Korinthusz 1:26-28.)