El tudod hinni?

És monda Zakariás az angyalnak: Miről tudhatom én ezt meg? mert én vén vagyok, és az én feleségem is igen idős.  (Lukács 1:18)

Zakariás és Erzsébet igaz emberek voltak (6. vers), akik már sok éve imádkoztak gyermekért. Ugyanabba a csalódottságba és frusztráltságba kerültek, mint amibe mi is kerülhetünk, de továbbra is hittek Istenben. Az Úr végül megválaszolta az imájukat, és elküldte az angyalát, hogy bejelentse a jó hírt.

Mi volt Zakariás reakciója? Nem tudta elhinni! Pontosan azt a dolgot kapta meg, amiért oly sokáig imádkozott, és ő kételkedett, hogy ez tényleg megtörténhet. Zakariás végül megkapta a csodáját. (Talán felesége, Erzsébet hite lendítette át.)

Hasonlóképpen talán te is helyes dolgokért imádkozol. Őszintén és buzgón teszed, de vajon te is megrendülnél, ha az imáid hirtelen valóra válnának ma? Tettél előkészületeket, hogy az imáid megválaszolásra kerüljenek?

Mielőtt Izrael gyermekei ténylegesen megszabadultak Egyiptomból, hittel megették a páska eledelt. A csomagjaikat megtöltötték és indulásra készen álltak. Szükséges, hogy mi is várakozással tekintsünk imáink megválaszolására, ahogy ők is tették.

Pontosan most, képzeld el, hogy miként éreznél, vagy mit tennél, ha az imáidra adott válasz ebben a pillanatban megnyilvánulna. Ezután – amennyire csak lehetséges – kezdj ennek megfelelően gondolkodni és cselekedni. Meglátod, hogy teljesen megváltozik a perspektívád arról, hogyan fog a napod telni.

Vélemény, hozzászólás?