Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Az Ige testté lett

Monda pedig Mária: Imhol az Úrnak szolgálója; legyen nékem a te beszéded szerint. És elméne ő tőle az angyal. (Lukács 1: 38)

Jézus születése körül minden természetes és normális volt, egy dolgot kivéve: nem embertől származott a mag. Isten Szent Szelleme helyezte Mária méhébe a magot. Az 1Péter 1:23 alapján Isten Igéje romolhatatlan mag, a mag szó görög eredetije a spora. A szó ugyanazon szóból ered, amiből a sperma szavunk. Isten Igéje mag vagy sperma. (Márk 4:14.)

Gábriel vette Isten Beszédét, amely az eljövendő Messiásról szóló prófécián keresztül adatott, és elvitte azt Máriának. Ezután a Szent Szellem működni kezdett Márián, ahogy a föld vizei felett is tette az 1Mózes 1:2 szerint. Vette Isten magját, és megtermékenyítette Máriát vele. Éppen ezért János leírása rendkívül pontos: “És az Ige testté lett” (János 1:14).

Hasonló folyamatnak lehetünk tanúi minden megtapasztalt csoda során. Nagyon valóságos értelemben véve terhessé kell válnunk Isten Igéjétől. Az Igét a szívünkbe kell fogadnunk, és a csoda tényleges megnyilvánulása előtt bizonyos ideig táplálnunk kell. Egy asszony terhessége során különböző stádiumokon megy keresztül. Hasonlóképpen, amikor Isten Beszéde gyökeret ver a szívünkben, nem mindig válik nyilvánvalóvá – még számunkra sem. Végezetül, kezd megmutatkozni, hogy az Ige bennünk munkálkodik. Befejezésképpen megszületik az, amiben hittünk. Ez bármi lehet a hitünkből növekedve, például egészségünkre, anyagi helyzetünkre vonatkozó bővölködés.

Márián kívül senki sem tapasztalta meg a szűztől való születést, ám még ehhez is szükség volt egy magra, hogy megtörténhessen. Meg kell fogannia a szívedben Isten Igéjének (befogadás és hit), hogy megszülethessenek az álmaid a természetes világban. Tedd ma Isten Igéjét a szívedbe, és légy kész arra, hogy elfogadd a csodádat!