Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Kijelentett ismeret

És kijelentetett néki a Szent Lélek által, hogy addig halált nem lát, a míg meg nem látja az Úrnak Krisztusát. (Lukács 2:26)

Egyik pásztor barátom elmesélte nekem, hogy mielőtt megkapta a Szent Szellemben való keresztséget, a karizmatikusokban egy dolog zavarta kiváltképpen, amit “kijelentett ismeretnek” nevezünk. Két doktorátusi fokozattal rendelkezett, szemináriumot végzett, mégis, amikor olyan szolgálókat hallgatott a rádióban, mint én (formális képzés nélkül), akik olyan módon világították meg az Igét, ahogy addig még nem hallotta, akkor azt mondta, hogy százszor tanulmányozta ugyanazokat az Igéket, és mégsem vette észre azokat a nyilvánvaló igazságokat, amelyekről mi szóltunk. Ez feldúlta, ugyanakkor pedig kívánta azt, ami nekünk volt, neki pedig nem.

Így történt Simeonnal is. Kijelentette számára a Szent Szellem. Ez olyan dolog volt, amit embertől tanult. Ez kijelentett ismeret volt: olyan ismeret, amely nem megfigyelésből vagy utasításból származik, hanem intuícióból. Ez a kijelentett ismeret minden újjászületett keresztény számára elérhető, aki elfogadja a Szent Szellem ilyen irányú szolgálatát.

Simeonnak nem volt természetes ismerete arról, hogy a több ezer kisbaba közül melyik is a Felkent. Egyszerűen ráhangolta a szívét a Szent Szellemre, és a tudás természetfeletti módon a részévé vált a megfelelő időben. Nem olyan nehéz elhinnünk! A természetben láthatjuk a madarakat, halakat és számos állatot, hogy oda vándorolnak, ahonnan a szüleik jöttek, mindezt mindenfajta előzetes ismeret nélkül. Nem az iskolában tanulták.

Ha Isten képes beszélni az állati teremtményeihez, akkor elképzelhető tán, hogy hozzád is szólhat? Hallgass ma Isten hangjára a belsődben, és kérd meg, hogy adjon neked kijelentett ismeretet Önmagáról és az életedre vonatkozó akaratáról.