Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Megbékélve

Mindez pedig Istentõl van, a ki minket magával megbékéltetett a Jézus Krisztus által, és a ki nékünk adta a békéltetés szolgálatát. (2Korinthusz 5:18)

Voltál már úgy, hogy a csekkeket nézve próbáltad összebékíteni azokat a bankszámlád egyenlegével? Néha ez lehetetlennek tűnik. Azt gondolod, hogy bizonyára valamilyen hiba történt. De kitartással utánajárva a dolgoknak általában megtaláljuk a hibát, és a két adat végül is megegyezik. Összebékültek. A “megbékít” szó egyszerűen azt jelenti, hogy “egyetértésre hozni, vagy azonossá tenni.” Amikor Jézus megbékéltetett bennünket Istennel, akkor egyetértésre hozott Vele, illetve olyanná tett, mint Isten. Némelyek azt gondolják, hogy ez istenkáromlás, de pontosan ezt jelenti a szó.

Újjászületett szellemünk teljes mértékben újjá lett és megbékélt Istennel. Szellemünk olyanná lett, mint Ő. A “megbékélt” szót a görög katallage szóból fordították, amely “kölcsönös változtatás”-t jelent. A kölcsönösen szó jelentése: együtt birtokolni; közös érdek. Mivel Isten sohasem változik, a mi szellemünk változott olyanná, mint az Övé.

Némely ember képtelen ezt elfogadni, mivel csak érzéki, evilági szemszögből tekintenek önmagukra. Belenéznek a tükörbe, megvizsgálják a gondolataikat, és olyan nyilvánvaló dolgokat találnak abban, ami nem olyan, mint Jézus. De a szellemedben – ha újonnan születtél – megbékéltél Istennel. Bármilyen is Isten szelleme a te újjászületett szellemed is olyan. Dicsőség az Úrnak!

Isten Szava úgy működik, mint a bankszámla egyenleged, egy fő különbséggel: sosem téved. Tökéletesen tudósít arról, hogy mi történt az újjászületett szellemedben. Szellemed megbékélt Istennel. Ma az értelmedet meg kell békéltetned azzal, amit az Ige rólad mond: Te olyan vagy belül, mint Jézus, ami azt jelenti, hogy külsőleg is úgy cselekedhetsz, ahogy Ő.