Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Ne kerüld meg az oltárt!

Azután építs oltárt Istenednek, az ÚRnak, ennek az erődnek a tetején, a kőrakásból. Vedd a bikát és áldozd fel égőáldozatul a kivágott szent fa hasábjain!  (Bírák 6:26)

Azon a napon, amikor az Úr megjelent Gedeonnak, utasítást adott számára, hogy rontsa le azt az oltárt, amelyet apja épített, és építsen új oltárt az Úr számára. Az emberek gyakran átugorják ezt a részt, és egyenesen Gedeon midianiták felett aratott nagy győzelméhez mennek. Azonban az oltár újraépítése az Úr számára egy rendkívül fontos részlet.

Az oltár az, ahol imádunk. Azt szimbolizálta, hogy Gedeon elhagyott minden más imádatot, és egyedül csak az Úrnak szánta oda magát. Ez nem volt kis dolog! A város lakosai megölték volna Gedeont ezért a tettéért, ezért aztán az oltárt éjjel építette meg. Pontosan tudta, hogy mekkora rizikót vállal, tettei az Úrnak való teljes odaszánását mutatták. Gedeon hajlandó volt Isten követni, akár a halálba is.

Hitünk és győzelmeink az Úrral való kapcsolatunkból származnak. A Vele való bensőséges kapcsolat fenntartásának hiánya a legfőbb oka a harcban elszenvedett vereségeknek. Mielőtt Isten valójában használni tudta volna Gedeont, szükségesnek tartotta, hogy elkötelezett legyen Vele kapcsolatban, teljes figyelmét felé irányítsa.

Vegyük észre, hogy Isten nem Gedeon elhívása előtt romboltatta le az oltárt. Isten ajándékai és elhívása függetlenek a teljesítményünktől. Isten senkit sem hívott el pusztán azért, mert az illető méltó volt rá. Amikor azonban az elhívás megtörténik, csak akkor lehetünk sikeresek, ha bensőséges kapcsolatot ápolunk mennyei Édesapánkkal.

Próbálod kikerülni az oltárt, és egyenesen a harcba sietsz? Ez nem Isten útja a számodra. Tégy félre mindent, ami távol tart az Úrnak való odaszánástól, ezután már készen fogsz állni arra, hogy találkozz a nap kihívásaival.