Elvárásaid meghatározzák tapasztalataidat

Mikor ezeket mondotta, hátra fordula, és látá Jézust ott állani, és nem tudja vala, hogy Jézus az. (János 20:14)

Mária nem ismerte fel Jézust. Ő azon asszonyok egyike volt, aki Jézust szolgálta annak teljes földi szolgálata alatt. (Lukács  8:2,3.) Jól ismerte Őt és ezerszer hallotta a hangját. Jézus azzal tisztelte meg Máriát, hogy őt választotta elsőnek, akinek feltámadása után megjelent, mégis, Mária azt gondolta, hogy a kertésszel találkozott.

Bizonyára az egyik fő oka, hogy Mária nem ismerte fel Jézust, az volt, hogy nem várta, hogy élve viszontlátja Őt! Az a gondolat, hogy Jézus él, még nem nem járta át az elméjét. Ebből láthatjuk, hogy Mária várakozása meghatározta a tapasztalatát, és valamennyi hívővel ez a helyzet. Amit Istentől várunk, általában azt kapjuk Tőle.

Isten gondolkodásunktól függetlenül az, aki. Ami megtapasztalásunkat illeti, csak olyan módon tapasztaljuk Őt, ahogy gondolkodunk róla. Például akik nem hiszik, hogy Isten ma is gyógyít, nem fognak addig meggyógyulni, amíg máshogy nem kezdenek el hinni. Azok, akik nem hisznek a Szent Szellemben való bemerítkezésben, nem fogják megkapni. Akik nem hiszik, hogy Jézus feltámadt a halálból, nem fogják felismerni a feltámadott Krisztus, még akkor sem, ha Ő eléjük állna.

Mária akkor ismerte fel Jézust, amikor Ő a nevén nevezte. A személyes kapcsolat nyitotta fel végül a szemeit. Mit hiszel Róla ma? Ha azt gondolod, hogy Ő mérges rád, nem fogod megtapasztalni az Ő jókedvét, még akkor sem, ha az Írás azt mondja, hogy elfogadott lettél a szeretetben (Efézus 1:6). Ha azt hiszed, hogy Ő elhagyott téged, akkor nem fogod tapasztalni az Ő jelenlétét, bár Ő sohasem hagy el, sem el nem távozik tőled. (Zsidó 13:5.) Higgy mindenben, amit a Biblia mond Róla, így minden lesz Ő a számodra, sőt több is!

Vélemény, hozzászólás?