Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Isten békessége vezessen téged

És mikor ezeket beszélék, megálla maga Jézus ő közöttök, és monda nékik: Békesség néktek! (Lukács 24:36)

Nem véletlen, hogy az első dolog, amit Jézus a tanítványoknak mondott, az volt, hogy “Békesség néktek!” Az Ő feltámadásán keresztül találták meg mind a teljes és örökkévaló békét Istennel. De az Ő békessége nem pusztán Menny és Pokol kérdése volt, hanem egy mindennapi, gyakorlati kérdés. Ahogy minden sportnak vannak hivatalnokai, akik eldöntik a vitás kérdéseket, úgy Isten békessége most a mi mérkőzésvezetőnk, aki eldönt minden vitát, ami az Ő akaratára vonatkozik életünkben. Meg kell tanulnunk hallgatnunk és figyelnünk Isten békességére a szívünkben.

Isten békéjét minden újjászületett hívő birtokolja. A Szent Szellem gyümölcse. Ez a békesség mindig szól hozzánk, mi azonban nem mindig figyelünk rá. Hányszor cselekedtünk ellentétesen a szívünk békességével szemben, és valami katasztrofális dolgot tapasztaltunk.  Majd azt mondtuk, hogy valójában sohasem éreztük jól magunkat a dologgal kapcsolatban. Ez Isten békéje volt, amely megpróbálta elmondani nekünk, hogy ne menjünk azon a bizonyos úton, ám mi inkább a saját szabályaink és észjárásunk szerinti játékot választottuk.

Van néhány dolog, melyekkel elősegítheted, hogy Isten békéje irányítsa a játszmát a szívedben. Először is, végy figyelembe minden eshetőséget. Ne hagyd, hogy a félelem kizárja Isten lehetőségeit. Azután használd a képzeletedet, hogy felfedd, mi fog történni minden egyes választásod következtében. Képesnek kell lenned megkülönböztetni a nagyobb békességet, ahogy fontolgatod az Isten adta lehetőséget. Ahogy a mérkőzés vezetője jelez, légy elég bátor ahhoz, hogy a legnagyobb békességet adó irányt kövessed.

A kormánylapát nem működik addig, amíg a hajó meg nem mozdul. A hajónak nem szükséges teljes gőzzel haladnia a kormánylapát működéséhez, de legalább mozognia kell. Hasonlóképpen nekünk is cselekednünk kell, mielőtt Isten békessége tökéletes irányt mutatna. Ha hibát is követsz el, hitben fogod elkövetni, próbálva követni Isten békességét a szívedben. Az Úr képes megáldani a rossz irányt, amit hitben, tiszta szívvel választottak, de nem tudja megáldani a határozatlanságot és a hit hiányát. (Róma 14:23.) Ezért ma cselekedj hitben a békességet követve, és ha netán rosszra fordul a dolog, akkor is tudni fogod, hogy a Szent Szellem helyre fog igazítani.