Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Még egyszer

Ő pedig mondá nékik: Vessétek a hálót a hajónak jobb oldala felől, és találtok. Oda veték azért, és kivonni már nem bírták azt a halaknak sokasága miatt.  (János 21:6)

Nem ez volt az első eset, hogy Jézus ilyen csodát tett. Amikor elhívta ezeket a tanítványokat, hogy kövessék, ugyanezt a csodát tette. Egész éjjel halásztak, és semmi nem akadt a hálójukba. Nem volt egyáltalán logikus magyarázat arra, hogy a hajó bármely oldalára ismét kivetve a hálót, fogjanak valamit. De engedelmességből mégis megtették. Mindkét esetben halak sokaságát fogták!

Sok párhuzamot találhatunk a csodálatos halfogás és saját életünk között. A legtöbb ember hasonlóképpen cselekszik. Megpróbálnak hatékonyan tenni, jó családot nevelni, de egy világ választja el egymástól tetteinket, amikor a saját erőfeszítéseinket visszük végbe, illetve amikor az Úr Igéje szerint cselekszünk.

Ezek a tanítványok ugyanott voltak, ugyanazt a hálót használták, de a különbség az volt, hogy közbeszólt Isten Szava, melyet hittel vegyítettek és engedelmeskedtek neki. A különbség, hogy Isten Igéjére, vagy a saját dolgainkra építjük a cselekedeteinket, nem magában a cselekedetekben van, hanem a szívbéli viszonyulásunkban.

Ismereted szerint mindent megtehetsz, amit tudsz, anélkül, hogy elérnéd a kívánt eredményt, de vajon Isten Igéjéhez való engedelmességben léptél ki? Mit mond az Úr neked a helyzetedről? Találd ki. Azután engedelmeskedj neki, és várjad a csodálatos eredményeket.