A legfontosabb kérdés

Mikor aztán megebédelének, monda Jézus Simon Péternek: Simon, Jónának fia: jobban szeretsz-é engem ezeknél? Monda néki: Igen, Uram; te tudod, hogy szeretlek téged! Monda néki: Legeltesd az én bárányaimat! (János 21:15)

Ez az utolsó pillanatok egyike volt, amit Jézus a tanítványaival töltött, mielőtt az Atyához ment. Isten egész terve mindössze néhány óra múlva ezeknek az embereknek a kezébe kerül. Minden, amit Jézus elvégzett és amit még el kellett végeznie, hamarosan rájuk lesz bízva. Micsoda pillanat!

Mit ítélt Jézus a legfontosabb dolognak, amit ezeknek a tanítványoknak mondott? Meglepetésünkre az Úr Pétert a szeretetéről kérdezte. Háromszor tagadta le Péter, hogy ismerte Jézust. Most azonban három alkalommal kérdezte Pétert, hogy szereti-e.

A legfontosabb kérdés valamennyiünk számára az Úr iránti szeretetünk. Minden más e körül forog. Nagyon könnyű olyan elfoglaltan szolgálni az Urat, hogy ne maradjon idő a Vele való közösségre. Végül ez ürességhez, csalódáshoz és eredménytelenséghez vezet.

Mielőtt Péter megtagadta volna Jézust, hajlandó volt a halálig harcolni érte. (Lukács 22:23; János 18:10.) De könnyebb harcolni, mint szenvedni. Péter nem szerette az Urat jobban, mint saját magát. Ezért kérdezte Jézus Pétert, hogy vajon jobban szereti-e Őt mint ezeket. Péter azért tagadta meg Őt, mert az emberek véleményét többre értékelte, mint Jézus szeretetét.

Jobban szereted Jézus bárminél és bárkinél? Hasonlóan Péterhez, Jézus ma ezt a kérdést teszi fel, hogy biztos lehess benne: jobban szereted Őt, mint bárkit vagy bármit az életedben. A feléd való szeretete és a te szereteted Felé, amit minden helyzeteden keresztül látni fogsz.

Vélemény, hozzászólás?