Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Senki sem jelentéktelen

Anániás így válaszolt: „Uram, sokaktól hallottam erről a férfiról, mennyi rosszat tett a te szentjeid ellen Jeruzsálemben. (Apcsel 9:13)

Mindenki ismeri a Tarzuszi Sault, akiből később Pál apostol vált. Isten arra használta őt, hogy az Újszövetség nagy részét megírja, de vajon ismered-e azt a bátor személyt, akit Isten arra használt, hogy Saul vak szemét megnyissa, a Szent Szellem keresztségével szolgáljon felé és azt a próféciát adja át a számára, amire a teljes szolgálata épült? Gyakran megfeledkezünk az Anne Sullivan-ekről, akik a világ Helen Keller-jeit elérik; ám ezek nélkül a tanítványaiknál kevésbé híres emberek nélkül nem lehetnének Pál apostolaink.

Ezen igerész után Anániásról nem esik több szó. Amennyire a bibliai beszámolóból ismerjük, ő sohasem cselekedett egyéb hatalmas dolgot. Bizonyára sosem tett olyan eget rengető dolgot, mint a Tarzusi Saulnak tett szolgálat. Ennek ellenére Anániás bizonyára hatalmas hittel rendelkezett az Úrban, mivel közel merészkedett ahhoz az emberhez, aki üldözte és gyilkolta a keresztényeket, ezzel életfontosságú összekötő kapocs lett azokban az eseményekben, melyek Isten egyik legnagyobb emberét hozták el nekünk.

Modern, kificamodott értékekkel teli világunkban szem elől vesztettük a világ Anániásait. A sikert hideg statisztikákkal mérjük, melyek gyakran figyelmen kívül hagyják azokat a szerető szívű szülőket, akik áldozatot hoznak gyermekeik sikereiért, vagy azokat a tanárokat, akik időt és energiát fordítanak arra, hogy egy-egy tanítványuk életében változást érjenek el. Emiatt elmulasztjuk saját kicsi cselekedeteink lehetséges befolyásának felismerését.

Bárki megszámolhatja egy almában a magokat, de csak Isten számolhatja meg a magban lévő almákat. Hasonlóképpen, a szeretetből és hitből fakadó cselekedeteid lehetséges hatásai kívül esnek a látókörödön. Ne menj el azon lehetőségek mellett, melyekkel másokat áldhatsz meg ma! A következő Pál apostol felé szolgálhatsz így.