Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Ez az Igazság?

És ezt mondta: “Vétkeztem, mert ártatlan vért árultam el.” De azok ezt mondták: “Mi közünk hozzá? A te dolgod.” (Máté 27:4)

Azok a zsidó vallási vezetők, akik körüludvarolták Júdást, hogy megszerezve a jóindulatát, az együttműködésével elfogják Jézust, nem törődtek többé vele. Egyszerűen kihasználták. Az ördög csapata addig hízeleg s támogat téged, amíg a hasznára vagy, de amikor nem áll érdekében többé, akkor elhagy, ahogy ezt a főpapok is tették Júdással.

A kígyó a Kertben nem úgy közeledett Évához, hogy azzal fenyegette, megmarja, ha nem eszik a tiltott gyümölcsből. Ehelyett megtévesztéssel közeledett, úgy mutatta be magát, mint aki törődik Éva jólétével. Sátán legnagyobb fegyvere a csalás, ami nem más, mint az igazság elferdítése, féligazságok és teljes hazugságok alkalmazása. Veszi az Isten Igéjét, és egy picit csavar rajta, hozzátesz, és végül pontosan az ellenkezőjét mondja, mint amit Isten eredetileg mondott.

Ahogy az atléta vagy a katona sikere részben azon múlik, hogy mennyire ismeri az ellenfeleit, a hívőknek sem szabad tudatlannak lenni Sátán eszközeivel szemben. (2Korinthus 2:11.) Jézus megfosztotta Sátánt valamennyi hatalmától (Máté 28:18), így Sátán egyetlen befolyása fölöttünk a csalás. Ha rá tud venni bennünket, hogy egy hazugságban higgyünk, olyan dologban, ami nincs összhangban Isten Szavával, akkor saját hatalmunkat és tekintélyünket használja ellenünk. A csalást az teszi olyan halálossá, hogy a becsapott személy nem is tudja. Miután kiderül a csalás, többé már nem csaphatja be az érintetteket.

A legjobb védekezés az ördög csalása ellen, ha az ember annyira az Igét helyezi a középpontba, hogy nem ad helyet az ördög számára. Bármikor, amikor érzékeled a gonosz jelenlétét, vagy észreveszed, hogy egy gondolat, ötlet gonosz, akkor fuss az Isten Igéjéhez, hogy ellenőrizd azt. Kérd a Szent Szellemet, hogy mutassa meg, mi az igazság.