Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Isten a bátorításod

Én pedig kérni fogom az Atyát, és másik Pártfogót ad nektek, hogy veletek legyen mindörökké. (János 14:16)

Jézus megint csak azért mondta ezeket a tanítványoknak, hogy ne csússzanak össze, amikor Őt megfeszítik és eltemetik. Most a Szent Szellemről beszél velük, aki a Pártfogó, Bátorító. A Szent Szellem szolgálata a hívő életében az első vonalat jelenti az ördög és eszközei elleni védelemben. A “minden bátorítás Istene” kifejezés (2Korinthus 1:3) egy olyan isteni bátorítóra utal, aki bátorít, felfrissít, megerősít, megsegít, támogat és mindig jelen van segítségként a szükségek idején.

Isten bátorításának módjai nem mindig ugyanazok. Egy kemény helyzetből egyszerűen kimenekíthet, eltávolíthatja a szenvedés okozóját, vagy bátoríthat és erősíthet, hogy kibírjad, reményt adhat a jövőre nézve. Küldhet más hívőket is, hogy megosszák a hitüket prófécia formájában, munkatársakat adhat, hogy szolgáljanak és erősítsenek téged. Az Úr eszközként használja a Krisztus Testét, hogy bátorítson téged feddéssel és imával. A lényeg, hogy minden bátorítás forrása Isten, nem számít, hogy milyen csatornán keresztül ér el téged.

A 2Korinhus 12:9-ben Isten megmutatta Pálnak, hogy az Ő ereje a mi erőtlenségünkben lesz tökéletes. Pál, aki Isten bátorítását olyan módon tapasztalta, ahogy talán egyetlen hívő sem, megmutatta, hogyan is végzi Isten ezt. A Szent Szellem ereje által. Az igazi Kereszténység nem a megpróbáltatások hiányát jelenti, hanem azt az erőt és bátorítást, amit Jézus a Szent Szellemen keresztül juttat el hozzánk.

Nem tudsz ellenállni a mindennapi élet nyomásainak a Szent Szellem bátorítása nélkül. Ő ott van, hogy bölcsességet adjon, bátorítson és együttérzésében részesítsen, amikor ez élet nehézségeivel találkozol. És ott van a győzelmek idején is, hogy alázatban tartson! Bármire legyen is ma szükséged, csak tekints magadba!