Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Öleld magadhoz a Szent Szellemet

Én azonban az igazságot mondom nektek: jobb nektek, ha én elmegyek; mert ha nem megyek el, a Pártfogó nem jön el hozzátok, ha pedig elmegyek, elküldöm őt hozzátok. (János 16:7)

Az a görög szó, amit “jobb nektek”-el fordítunk a következőt jelenti: előnyös, hasznot hajtó. Hogy lehet bármely helyzet előnyösebb, vagy hasznosabb annál, hogy Jézus fizikailag veled van? Amikor Jézus fizikai testében járt ezen a földön, számos fizikai korlát vonatkozott rá. Példának okáért, nem lehetett minden egyes tanítványával együtt minden időben. A Szent Szellem szolgálatán keresztül viszont ez lehetséges a számára.

További előnyei vannak számunkra, hogy a Szent Szellem bennünk van azzal összehasonlítva, hogy Jézus fizikai testében van együtt velünk. Ahelyett, hogy EGY Jézussal kellett volna foglalkoznia, Sátán “120 kis Krisztust” talált (a keresztény szó szó szerinti fordítása), akik kijöttek a felházból Pünkösdkor, és további háromezren születettek újjá aznap Péter prédikációját követően.

Jézus úgy tanította a tanítványokat, ahogy egyetlen tanár sem tudta, mégis, nagyon kevés megértésük volt, mivel nem születtek még újjá. A Szent Szellem eljövetele után elvezette őket minden igazság ismeretére, és még a jövőben megtörténő dolgokat, eseményeket is megmutatta. Az előnyöket úgy lehetne összefoglalni, hogy Jézus hatalma teljessé vált (Máté 28:18), és többé már nem szorítkozik egy fizikai testre.

Nem élhetsz győzelmes és kielégítő keresztény életet anélkül, hogy ne támaszkodnál pillanatról pillanatra, óráról órára, napról napra a benned lévő Szent Szellemre. Az a célja, hogy tanítson téged, vezessen, bátorítson, és megerősítsen. Vonzódj a Szent Szellem képességeihez minden cselekedetedben a mai napon.