Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Tiéd Isten bölcsessége

Akkor Jézus így szólt a sokasághoz és tanítványaihoz. (Máté 23:1)

A Máté 23. fejezetében olvashatjuk Jézus legerőteljesebb, a zsidó vallási vezetőket érintő feddéseit, melyek meghaladják bármely más csoportot érintő feddéseit. Fenyítette őket a képmutatásukért, keményszívűségükért és Istennek, az Ő Igéjének, az Ő útjainak megértésének teljes hiányáért. Máté elmondja nekünk, hogy mindezt a nyilvánosság előtt, a tömeg előtt tette, pontosan azok előtt, akiket a képmutatásukkal megpróbálták befolyásolni és kontrollálni.

Jézus számos harcot vívott ezt megelőzően az írástudókkal és a farizeusokkal. Ezen a napon az összeütközés a főpapokkal és a vénekkel kezdődött, akik kihívást intéztek Jézus tekintélyével szemben. Ő egy olyan kérdéssel döbbentette meg őket, amely éppenséggel az ő tekintélyüket kérdőjelezte meg. Ezután három példabeszédben illusztrálta, hogy a zsidók vezetői megvetették Isten uralmát az életükben vallásos, kegyeskedő cselekedeteik ellenére.

A farizeusok azzal vágtak vissza, hogy megkísértették Jézust egy kérdéssel, ami a római kormányzat felé történő adófizetésre vonatkozott. Ezután a szadduceusok próbálták megállítani Jézust a feltámadásra vonatkozó kérdésükkel. Végezetül pedig egy törvénytudó vetett csapdát elé a nagy parancsolatról szóló kérdésével. Jézus olyan sikeresen ment át valamennyi próbán, hogy “megkérdezni sem merte őt többé senki attól a naptól fogva.” (Máté 22:46).

Hívőként találkozhattál olyan nem hívőkkel, akik megpróbáltak úgy csapdába csalni, ahogy ezek a vallásos emberek próbálták Jézus megfogni. Az ördög ezek az embereket próbálja meg arra használni, hogy kételyeket ébresszenek benned a hiteddel kapcsolatban. A Biblia azonban azt mondja, hogy Jézus a mi bölcsességünk lett (1 Korintus 1:30), és az a Szellem, aki Jézust feltámasztotta a halálból, benned lakik. (Róma 8:11.) Ez azt jelenti, hogy bármely neked szegezett kérdést képes vagy megválaszolni! Légy biztos ma abban, hogy erős maradsz a hitedben, függetlenül attól, hogy milyen kérdést szegeznek neked.