Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Védelem a megtévesztés ellen

Jézus így válaszolt nekik: “Vigyázzatok, hogy meg ne tévesszen valaki titeket!”  (Máté 24:4)

A megtévesztés elkerülhető; ha nem így lenne, Jézus nem mondta volna, “Vigyázzatok, hogy meg ne tévesszen valaki titeket!” Sátán csak azokat tudja megtéveszteni, akik megengedik számára ezt. Az Efézus 6:11 azt mondja, hogy ” Öltözzétek föl az Isten minden fegyverét, hogy megállhassatok az ördögnek minden ravaszságával szemben.” Isten azt mondta, hogy a teljes fegyverzetet vegyük fel. Sok keresztény azonban csak az üdvösség sisakjával a fején járkál. Az ördög legyőzéséhez többre van szükség a puszta megmenekülésnél. Értenünk kell a megigazulásunk biztosította helyzetünket az Úrban. Rendelkeznünk kell hittel is, ismernünk kell az Igét és értenünk szükséges a békesség evangéliumát is.

A keresztény élet folyamatos erőfeszítést jelent Sátán ellen, aki megpróbál megrontani bennünket. Legtöbbünk tudatában van a harcnak, de nem tudja, hogy pontosan hol is zajlik ez a harc. A harc az elménkben zajlik. Ahogy a kígyó Évával szemben nem nyers erőt alkalmazott, hanem szavakat használt a megtévesztéséhez, Sátán úgy próbál megrontani bennünket, hogy Isten Szavával szembeni gondolatokat ad. Eredeti taktikája a becsapás volt, és ma is ez működésének fő módszere.

A gyermekek egyik jellegzetessége, hogy könnyen becsaphatóak. Hiszékenyek. A gyerekkorból a fiúság felé elmozdulás érdekében a hívő embernek ki kell fejlesztenie a szellemi megkülönböztetés képességét. Ez pedig az Isten Igéjében való megalapozódás által érhető el. A csalás felismerésének módszere nem az, hogy minden egyes hamis állítást alaposan kielemzünk, hanem az, hogy annyira megismerjük, megszokjuk az eredetit, hogy a hamisítvány könnyen felismerhetővé válik.

Ma, ha Isten Igéjében elmélyedsz és Szavának megfelelően jársz, akkor nem leszel a megtévesztés áldozata. Könnyűszerrel felismered azokat az elképzeléseket, gondolatokat, melyek ellentétesek az általad ismert igazsággal.