Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Az Úron nyugvó kapcsolatok

Mivel pedig megsokasodik a gonoszság, a szeretet sokakban meghidegül. (Máté 24:12)

Az egyetlen ok, amiért a gonoszság megsokasodása egy hívő szeretetét az Úr felé meghidegíti, ha nem választja el magát a gonoszságtól. Lót egy igaz ember volt, akinek a lelke gyötrődött attól, hogy nap mint nap látta és hallotta az istentelen emberek cselekedeteit. (2Péter 2:8).

Foglalkoznunk kell a világ dolgaival és azokkal, akik abban vannak, de óvatosnak kell lennünk, és megfelelő távolságot kell tartanunk. Kerülnünk kellene a kapcsolatot azokkal, akik erősebben befolyásolnak bennünket negatívan, mint mi őket pozitívan. A házasság az egyik olyan terület, amire különösen igaz ez. Nincs szorosabb kapcsolat ebben az életben, mint a házastársi kapcsolat. Egy hívő, aki nem hívővel házasodik közvetlenül megsérti az Írást és a tűzzel játszik. (2Korintus 6:14.) Az Úrnak kellene a legfontosabb személynek lennie az életünkben. Hogy tudunk egyek lenni valakivel, aki nem szereti az Urat?

Könnyelműség azt hinni, hogy a házasság megkötése után a nem hívő házastárs elfogadja majd az Urat. Habár megtörténhet ez, de nincs rá garancia. Valójában a statisztikák pont az ellenkezőjét mutatják. Azonban, ha ebben a helyzetben vagy és hiszel az Úrban, hogy a házastársad megtér, akkor szükséged van hívők támogatására a gyülekezetedből ahhoz, hogy továbbra is erősen megállhass és növekedhess az Úrban. Nem engedheted meg a nem hívő házastársadnak, hogy megakadályozzon a szellemi növekedésben. Senki sem fog profitálni a szellemi hanyatlásodból pusztán azért, hogy kedvezz a társadnak!

A nem hívőkkel való felemás iga létesítése egyszerűen nem működik. A hívő és nem hívő éppúgy különbözik egymástól, mint az igazság az igazságtalanságtól, vagy a fény a sötétségtől, Jézus az ördögtől. Az egyiknek van hite, a másiknak nincs. Remélem, hogy elkerülted ezt a helyzetet, ha már házas vagy. Ha még nem házasodtál meg, határozd el ma, hogy nem fogsz ebbe a csapdába esni.