Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Isten vagy Pénz?

Jézus pedig rátekintvén, megkedvelé őt, és monda néki: Egy fogyatkozásod van; eredj el, add el minden vagyonodat, és add a szegényeknek, és kincsed lesz mennyben; és jer, kövess engem, felvévén a keresztet. (Márk 10:21)

A Biblia külön megemlíti, hogy Jézus szerette a gazdag ifjút, még azután is, hogy azt mondta, Isten valamennyi parancsolatát megtartotta, ami nem felelt meg az igazságnak. Jézus megmutatta a számára, hogy megtörte az első parancsolatot: “Ne legyenek neked idegen isteneid én előttem.” (2Mózes 20:3), valamint a tizedik parancsolatot: “Ne kívánd.” (2Mózes 20:17). Jézus kemény válasza, ‘Add el mindened és add oda a szegényeknek’ nem a fiatalember ártására volt. Szeretetből mondta Jézus, az ifjú javára. Ugyanis a pénz vált az istenévé, aminek a trónfosztása után lehetett csak Jézus az Úr az életében.

A fiatalember egy dologban, mégpedig a Jézusban való hitben szenvedett hiányt. Jézus azt tanította, hogy nem szolgálhatod egyszerre az Istent és a Mammont; ha az egyiket szereted, akkor gyűlölni fogod a másikat (Máté 6:24), ez a fiatal vezető saját gazdagságát szerette. “Megszomorodott…és szomorúan távozott” (22. vers), miután Jézus azt mondta neki, hogy adja el a vagyonát. Amint elment, Jézus megrázta a fejét és azt mondta, milyen nehéz a gazdagoknak megmenekülni. Nos, a tanítványok reakciója még érdekesebb! Megdöbbentek és a 26. versben megkérdezték az Urat: “Akkor ki menekülhet meg?”

Jézus azt mondta: “Embereknél ez lehetetlen, de nem Istennél: mivel Istennél minden lehetséges” (27. vers). Ezt a verset akkor szoktuk idézni, amikor gyógyulásra vagy pénzügyi áttörésre van szükségünk, de Jézus azt mondta, hogy a gazdag embereknek van szükségük Isten természetfeletti beavatkozására, hogy a pénzbe vetett bizalmukat Istenben való hitre cseréljék.

Mibe helyezed a bizalmadat ma? Ha a fizetési csekkedet, vagy a tőzsdét tekinted biztonságodnak, akkor bármely pillanatban elvesztheted a békességedet és örömödet. Jézusba vessed minden bizalmadat, így nemcsak az örökkévaló megváltás biztonságát fogod birtokolni, de semmi sem fog megrendíteni. Tudni fogod, hogy az Úr szerető és erős kezében vagy.