Mennyit ér számodra Jézus?

Amikor Betániában a leprás Simon házában volt, és asztalhoz telepedett, odament egy asszony, akinél valódi és drága nárduskenet volt egy alabástrom tartóban: ezt az alabástrom tartót feltörte, és ráöntötte a kenetet Jézus fejére. (Márk 14:3)

A nárdus egy illatos növény, melynek gyökerét Jézus idejében illatos és igen drága parfüm készítésére használták. A növény a Himalájában nő 3300 és 5200 méteres magasság között. Évszázadokon keresztül a hinduk gyógyszerként és parfümként alkalmazták, aktívan kereskedtek vele. Mivel több mint 9000 km-t kellett szállítani, hogy Palesztinába érkezzen, ezért akár 400 dénárt (750 $/uncia) is adtak érte. Értékesebb volt az aranynál is.

Ez az olaj legalább két és félszer többet ért, mint Júdás 30 ezüstje, amit Jézus elárulásáért kapott, ezért háborodott fel annyira. Júdás nem törődött a szegényekkel. Ő volt Jézus pénztárosa, és a parfüm árát szerette volna a táskájába, hogy lophasson belőle.

A történet azt is megmutatja számunkra, hogy egyes emberek mennyire értékelik Jézust. Júdás 30 ezüstre értékelte Jézust, de Mária számára Jézus mindent megért, amit csak adni tudott. Látta Jézust, amint testvérét feltámasztotta a halálból, és szíve szeretettel és imádással telt meg.

Júdás reakciója erre a tiszta imádásra ma is tipikusnak mondható bizonyos embereknél, akik hasonló imádással találkoznak. Azok, akik nem látnak túl a pénzügyi vagy fizikai valóságon, gyakran felháborodnak más hívők imádatának megnyilvánulásain. Az igaz imádat a szívből jön, és teljes átadottságot fejez ki az Úr és Megváltó iránt.

Mennyit ér ma számodra Jézus? Amikor megválaszolod ezt a kérdést, tudni fogod, hogy mi a legfontosabb a teendőid listáján.

Vélemény, hozzászólás?