Hegyeket mozdító hit

Jézus így válaszolt nekik: “Bizony, mondom néktek, ha van hitetek, és nem kételkedtek, nem csak a fügefával tehetitek meg ezt, hanem ha ennek a hegynek azt mondjátok: Emelkedj fel, és vesd magad a tengerbe! – az is meglesz. És mindazt, amit imádságban hittel kértek, megkapjátok. (Máté 21:21-22)

Mi az, ami leginkább jellemzi a hegyeket mozdító hitet? Egy dolog: az Isten szerint való hit érti és alkalmazza a hatalmat. Vegyük észre, Jézus azt mondta, hogy szóljunk a hegyhez. A legtöbb ember Istenhez szól a hegyei miatt, de az Úr azt mondta, hogy közvetlenül a hegyhez kell szólnunk. Ez az Istentől kapott hatalmunkat mutatja.

Egyszer fogfájás gyötört, mintegy két héten keresztül. Imádkoztam és sokszor kértem Istent, hogy gyógyítsa meg. Ahogy utaztam éppen, egy kazettát hallgattam, ahol a szolgáló arról beszélt, hogy a inkább a hegyhez szóljunk, ne pedig Istenhez. Rögtön beugrott, hogy én nem ezt tettem. Nem használtam a hatalmamat Jézus nevében. Istent kértem meg, hogy tegye meg azt, amit nekem kellett volna!

Amikor megérkeztem a szállodába, belenéztem a tükörbe, bedugtam az ujjam a számba, rámutattam a fogamra és azt mondtam: “Jézus nevében meggyógyultál. Fájdalom, hagyd el azonnal!” Kevesebb, mint tíz percen belül minden fájdalom elment, és soha többé nem volt problémám ezzel a fogammal.

A hegyeket mozdító hit hisz abban, hogy Isten már gondoskodott a gyógyulásunkról. Jézus nevében közvetlenül szólhatsz a problémához, ahelyett, hogy Istennel beszélnél a problémádról. Használd az Istentől kapott hatalmadat, és szólítsd meg ma a hegyedet. Ha hiszel, meg fog mozdulni.

Vélemény, hozzászólás?