Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Megrendülni Szellemben

Amikor Jézus látta, hogy Mária sír, és a vele jött zsidók is sírnak, megrendült lelkében és háborgott. (János 11:33)

A “megrendül” eredeti görög jelentése Jézus mély felindulását fejezte ki, de nem szükségképpen szomorúságát. Inkább egy haragos “sóhajtás” volt Sátán felett, aki Jézus körül ezt a bánatot okozta. Jézus azért jött, hogy megsemmisítse azt, akinek hatalma van a halálon, vagyis az ördögöt (Zsidó 2:14), és megrendülten látta azt a fájdalmat, amit ellensége az általa szeretettekre helyezett.

Ilyen fohászkodás az, amit a Szent Szellem értünk tesz (Róma 8:26.) Nem egyszerűen együtt érez velünk a Szent Szellem, hanem harcol értünk, amikor nem tudunk hogyan imádkozni. Ebben az esetben arra használta Jézust a Szent Szellem, hogy a halál ellen viseljen harcot, valamint a jelenlévők kételkedése ellen, ami Lázárt a sírban tartotta.

Mindenki átélhette, vagy átélheti ugyanezt, akiben a Szent Szellem jelen van. A Szellem fohászkodása nem egyszerűen búslakodás, hanem igazságos harag és ellenállás Sátán eszközeivel szemben, melyekkel az életünkben munkálkodik. Sok esetben a keresztények nem veszik ezt észre, mivel azt gondolják, hogy csupán bánkódnak a helyzetet látva, de a Szent Szellem tovább mozdítaná őket, hogy Vele együtt közbenjárjanak az ellenség ellen.

Bár a Szent Szellem fohászkodása benned nem hallható, reagálhatsz rá hallható “nyögéssel”, vagy fizikai mozdulatokkal, ahogy ezt a bánkódó ember is teszi. Semmi rossz nincs ebben, amíg nem kevered össze saját reakcióidat a Szent Szellem tevékenységével. A Róma 8:26 azt állítja: “Ugyanígy segít a Szellem is a mi erőtlenségünkön. Mert amiért imádkoznunk kell, nem tudjuk úgy kérni, ahogyan kell, de maga a Szellem esedezik értünk kimondhatatlan fohászkodásokkal.” A Szent Szellem nem mond ki semmit, te reagálsz az Ő csendes fohászkodására benned.

A Szellemben való őszinte fohászkodás felbecsülhetetlen értékű, és mindig jó gyümölcsöket terem az életedben, így amikor megtörténik, csak sodródj a Szent Szellemmel. Ma is hálás lehetsz, hogy Ő a te Bátorítód és Tanítód valamennyi helyzetben.