Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Igazolt hatalom

És lőn másnap, hogy beméne Mózes a bizonyság sátorába; és ímé kihajtott vala a Lévi házából való Áronnak vesszeje, és hajtást hajtott, és virágot növelt, és mandolát érlelt. (4 Mózes 17:8)

Isten mindig igazolja azokat, akiket hatalomba állított a gyümölcseik által. Földi ideje alatt Jézus igazolta Istentől származó hatalmát nemcsak az általa tett jelek és csodák által, hanem az Őt követő sokaság és a tanítása hatására megváltozott életek által is.

A vallásos zsidók sosem fogadták el és vetették magukat Jézus hatalma alá, de a hatalom tiszteletének hiánya manapság is az egyik leggyakoribb probléma maradt világunkban. Ezt láthatjuk az otthonokban, a gyülekezetben és az emberek kormányhoz való hozzáállásában is. Ebben a történetben (4 Mózes  17) Izrael népe megkérdőjelezte Mózes és Áron hatalmát arra, hogy Izrael nemzetét kormányozzák.

A 4 Mózes 16. fejezetében Kóré megvetette Mózes jellemét és hatalmát, majd a föld azonnal megnyílt és elnyelte őt és azokat, akik vele társultak. Később újabb 14.000 izraeli kritizálta meg Mózest azért, ahogy Koréval bánt, ezért az Úr általi csapásban haltak meg. Mózes hatalma támadás alatt állt, ezért az Úr természetfeletti módon kiállt mellette, de az emberek még ekkor sem fogadták el őt.

A probléma megoldása végett az Úr megparancsoltatta Mózessel, hogy a törzsek vezetői hozzák el a pálcájukat, amely a hatalmat szimbolizálta, és írják azokra a neveiket. Ezután az összes pálcát elhelyezték a Szenthelyen egy éjszakára. A következő reggelre Áron pálcája kihajtott, virágzott és mandulát termett. A többiek pálcái továbbra is egyszerű botok maradtak. Ez örökre eldöntötte a kérdést, hogy kit választott Isten a nemzet vezetésére. A gyümölcs jelentette a különbséget!

Mindig megmondhatod, hogy ki az, aki Istentől kapott hatalommal rendelkezik az általa termett gyümölcsökből. (Máté 7:20.) Bár minden esetben tisztelned kell azokat, akik hatalomban vannak fölötted, némely közülük nem teremnek gyümölcsöt Isten királyságára nézve. Ahelyett, hogy ítélnéd őket, ahogy Kóré tette, imádkozz értük. Légy alázatos, mint Mózes és saját gyümölcseid természetes módon fognak megjelenni.