Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Nevének ereje

Amikor azt mondta nekik: “Én vagyok” – visszatántorodtak és a földre estek. (János 18:6)

Nyilvánvaló, hogy Isten ereje taszította ezeket az embereket a földre, de miért történt, hogy akkor estek le, amikor Jézus azt mondta: “Én vagyok az”?

Ebben a versben és a nyolcas versben is az Ő szó dőlt betűsen van szedve (az angol fordításban). Ez azt jelenti, hogy az Ő nem szerepel az eredetei szövegben, hanem a fordítók tették bele, hogy a szöveget nyelvtanilag helyessé tegyék. Hasznos célt szolgál, és a legtöbb esetben nagyon sokat segít. Azonban ebben az esetben a fordítók elhagyhatták volna a betoldást (a magyar fordítás hűen adja vissza az eredeti szöveget).

Jézus szó szerint ezt mondta: “Én vagyok”. Minden zsidó tudta, amikor Mózes megkérdezte Istent, hogy ki Ő, Isten azt válaszolta neki, hogy Ő az “ÉN VAGYOK”. (2. Mózes 3:14.) Tudták, hogy ez Isten neve. Jézus kinyilvánította, hogy ki Ő, és ezzel felszabadította a dicsőségét. Nem csoda, hogy az emberek a földre estek ennek hatására!

Jézus elfogatásának pillanatában csodálatosan meggyógyította az őr fülét (miután Péter levágta azt), majd mindenki a földre esett nevének hallatára. Miért tette ezeket a dolgokat? Az esemény nagyon vizuálisan mutatja be nekünk, hogy milyen könnyedén megvédhette volna magát Jézus bármekkora ellene küldött hadsereg ellen. Megmutatta, amiről a János 10:18-ban beszélt, hogy senki sem veszi el az életét, Ő maga teszi azt le, szabad akaratából.

Teljes mértékben bizonyos lehetsz abban, hogy Krisztusban vagy, Ő benned van, és Jézus neve azért adatott számodra, hogy éppen azzal az erővel és tekintéllyel használd, ahogy Jézus használta elfogatásakor. Ma te is az Ő erejében járhatsz.