Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Nincs békesség a gonoszoknak   

Nincs békesség a gonoszoknak                          Március 30.
Lukács 9,7: „Heródes, a negyedes fejedelem meghallotta mindazt, ami történt, és nem tudta, mit gondoljon, mert némelyek azt állították, hogy János támadt fel a halálból.” (RÚF)
MÁTÉ 14,1-12; MÁRK 6,14-29; LUKÁCS 9,7-9
 
Egyesek azt gondolhatták, hogy Jézus a halálból feltámadt Keresztelő János, de amint Máté beszámolójából és különösen Márk feljegyzéséből világosan látható, Heródes személyesen is meg volt győződve erről. Ez jól szemlélteti Heródes saját meggyőződését a bűnéről, ami miatt János megfeddte, bűntudatát és gyötrelmét, hogy János lefejezésével még nagyobb bűnt követett el, valamint félelmét Jánostól és az általa képviselt Istentől. Ahogy a Márk 6,20-ban olvasható, Heródes egykor örömmel hallgatta Jánost. Bizonyos, hogy János a kedvenc üzenetét hirdette: „Térjetek meg, mert elközelített a mennyek országa!” Ahhoz, hogy örömmel hallgassa, Heródesben lennie kellett egy mély, Istentől jövő meggyőződésnek.
 
Heródes jobban félt a feleségétől és mások véleményétől, mint amennyire Istent félte. Ő nem olyan volt, mint Festus, aki azt mondta Pálnak, hogy megőrült, amiért a halottak feltámadásáról beszél. Heródes személyesen ismerte az igazságot, nagyon sajnálta a bűnét, mégis a halált választotta – Keresztelő János halálát és a saját szellemi halálát. Ebből az esetből látható, hogy Heródesnek nem volt békessége végzetes döntése után.
 
A világ gondolkodása szerint a békesség a problémák hiánya. Isten békessége azonban nem a körülményektől függ. Csak magától Istentől függ, aki tegnap, ma és mindörökké ugyanaz. (Zsid 13,8) Egy kereszténynek még szörnyű problémák közepette is rendkívüli békessége lehet, mert a hite Istenben van. „Akinek a gondolatai Rád irányulnak, megőrzöd azt tökéletes békességben, mert Benned bízik.” (Ézs 26,3; KJV) Engedd, hogy az Ő békessége uralkodjon ma a szívedben! Bízz Benne!
 
 
Andrew legújabb TV sorozatait YouTube csatornánkon a következő linkre kattintva nézheted meg:⁠https://www.youtube.com/@Andrew_Wommack_magyarorszag⁠Könyveinkért látogass el weboldalunkra:⁠https://awme.hu/termekkategoria/konyvek-2/⁠Charis Bibliaiskolánkba egész évben jelentkezhetsz. A következő linken találsz róla további információt:⁠www.charis.hu⁠Andrew Wommack magyarországi szolgálata a hűséges támogatóink adományainak köszönhetően működik. Ha Te is szeretnéd Isten országát építeni Magyarországon, a következő linken tudsz minket támogatni:⁠https://awme.hu/partnerseg/