“Ó, én győztes ember…!” (Videó)

“Ó, én győztes ember…!” (Kegyelem – az evangélium ereje /20.)

Elérkeztünk a Róma levél 8. részéhez. Ez a rész tele van szellemmel, és minden bizonnyal az egyik leggyőzedelmesebb bibliai rész. Jézus Krisztusban nincs semmiféle kárhoztatásunk, ítéletünk Isten részéről. A jövőbeli bűnökre is bocsánatot nyertünk.

Ha test szerint kezdünk járni, akkor lesz részünk kárhoztatásban, ám nem Isten teszi ezt velünk. Ő nem ítél többé, de a bűn következményei elérik a testben járó embert.

Azt kapjuk, amit Jézus érdemelt ki. Az Élet Szellemének törvénye megszabadított. Jézus elhordozta a bűneinket, ezért Isten nem kárhoztat és nem haragszik ránk.

Testben lenni és Szellemben lenni egy pozícióra utal. Aki Szellemeben van, az újjászületett. Járhat azonban test szerint, követhet el bűnöket. Egy nem hívő ember is tehet dolgokat Szellem szerint időnként.

Aki Szellem szerint él, az Isten dolgaira összpontosít. A testies (csupán emberi, természetes szintű) gondolkodás halált eredményez. Ha az Ő szavain gondolkozunk, akkor élet és békesség lesz a részünk. Ézs 23:6. Krisztus Szelleme él az újjászületett emberben. Éljünk ezért szellem szerint!

~~~

Kegyelem – az evangélium ereje (könyv, hangoskönyv és DVD sorozat) – Andrew Wommack

~~~

Vélemény, hozzászólás?