Őrizd a lelkiismereted!

Mert megkövéredett e nép szíve, fülükkel nehezen hallanak, szemüket behunyták, hogy szemükkel ne lássanak, fülükkel ne halljanak, szívükkel ne értsenek, hogy meg ne térjenek, és meg ne gyógyítsam őket. (Máté 13:15)

A “megkövéredik” szó jelentése: “fokozatosan egyre intenzívebb, növekvő”. Azt mutatja, hogy a szív ilyen jellegű állapota nem olyan dolog, ami velünk született, vagy ami hirtelen ér el bennünket. Hosszabb ideig tartó folyamat eredménye. Ezért nem szabadna megsértenünk lelkiismeretünket még kicsi dolgokban sem.

Lelkiismeretedre vigyázva érzékeny maradhatsz Istenre, és megakadályozhatod, hogy szíved megkeményedjen. Ha érzékeny maradsz a Szent Szellemre még a kis dolgokban is, akkor meg fogod érteni, és érettségre jutsz az Úrban, egyre teljesebb és teljesebb leszel.

A Szellemben való járás a testben való járással ellentétesen befolyásolja azt, hogy mennyire érzékeled Isten szeretetét. Ha “szokásos módon” vétkezel és és nem teszel erőfeszítést, hogy ellenállj a testnek, akkor a lelkiismereted sérül és kárhoztat téged. Isten sohasem kárhoztat, mert a gyermeke vagy, és feltétel nélkül szeret, de a a lelkiismereted kárhoztatni fog. A földi életedben az, hogy tudatában vagy Isten szeretetének, a mindenséget jelenti. Az Ő szeretetének ismerete és az abban való bizonyosság segít ellenállni a bűnre vezető kísértéseknek, és segít megtartani a tiszta lelkiismeretet és szívet.

Az 1. János 3:21 szerint: “Szeretteim, ha pedig a szívünk nem ítél el, bizalommal szólhatunk Isten előtt.” Ma, légy meggyőződve arról, hogy Isten szeret téged, teljes mértékben függetlenül attól, amit tettél. Ezután bizalmad lesz ahhoz, hogy tovább lépj az életben afelé, amit Ő készített a számodra, legyőzve a bűnt, és sikeressé válva az életed minden területén.

Vélemény, hozzászólás?