Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Örökké élni Őbenne

Dove flyingÉs aki él, és hisz énbennem, az nem hal meg soha. Hiszed-e ezt? (János 11:26)

Némelyek úgy értelmezik ezt a verset, hogy lehetséges elkerülni a fizikai halált. Tehát vannak olyanok, akik abban hisznek, hogy élni fognak Jézus második eljövetelekor, még akkor is, ha az az esemény ezer év múlva történik csak meg. Bár érthető, hogy miért gondolják ezt némelyek, kérdéses azonban, hogy Jézus ezt értette volna alatta. Először is, egy ennyire erőteljes tanítást bizonyára más igehelyek is megerősítenének. Van néhány ige, amely alátámaszthatná ezt az állítást, de nem egyértelműen állítják ezt. Úgy értelmezni, hogy egy hívő egészen Jézus második eljöveteléig is élhet, meglehetősen előítéletes gondolkodás lenne, ez pedig nem egészséges Biblia értelmezés. Másodszor, nincs egyetlen olyan bibliai példa sem, hogy valaki megkapta volna ezt. Így pedig gyanússá válik a dolog. Énokhot és Illést szokták példaként idézni, azonban ők a mennybe vitettek. Nincsenek jelen fizikai testükben ezen a földön.

Végül, némely igazság elveszett, majd újjáéledt ugyan az egyház története során, de Jézus eljöveteléig élni – nem tartozik ebbe a kategóriába. Egyetlen hívő sem tette ezt meg. Ebből következik, hogy a halál elkerülésének tanítását általában a szellemünkre vonatkoztatják. Amikor újjászületünk, Isten örökkévaló életét kapjuk, szellemileg sohasem halunk meg újból. Ez az ígéret sokszor előkerül az Írásban, amely minden hívőre vonatkozik.

Mivel hiszed azt, hogy Jézus feltámadt a halálból, és megvallottad Őt Uradnak, üdvösséget kaptál (Róma 10:9, 10); ez pedig azt is jelenti, hogy szellemed sosem fog ismét meghalni, vagy Istentől elválasztottan létezni. Szellemed közösségben lesz az Ő Szellemével, most és mindörökké! Amikor nehézségekkel találkozol, csak emlékeztesd magad erre, a jövőd pedig örök élet, szeretet és áldás lesz.