Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Örökségünk Krisztussal Március 27

Örökségünk Krisztussal Március 27.
 
Máté 11,11: „Bizony mondom nektek: az asszonytól születettek között nincs nagyobb Keresztelő Jánosnál; de aki a legkisebb a mennyek országában, nagyobb nála.” (RÚF)
 
MÁTÉ 11,2-19; LUKÁCS 7,18-35
 
Az Ószövetség nagy része a jövő eseményeivel, illetve az eljövendő Messiással és országával foglalkozik. Keresztelő János nemcsak Isten hangja volt nemzedéke felé, hanem egy ószövetségi prófécia beteljesülése is. Nem csupán prófétált az eljövendő Messiásról és az új szövetségről, mint az ószövetségi próféták, hanem bizonyságot tett a Világosságról, és így valójában előkészítette az utat az emberek szívéhez, hogy elfogadják Jézust.
 
Noha Keresztelő János volt a legnagyobb ószövetségi próféta, nem volt újjászületve, nem volt új teremtés Krisztusban. Amikor Jézus feltámadt a halálból, lehetővé tette, hogy szellemtől szülessünk, Isten gyermekeivé, Isten örököseivé és Krisztus örököstársaivá váljunk. Isteni természet részesei és Isten teljes jogú fiai lettünk. János az Ószövetség alatt működött, amikor még ezek az ígéretek nem léptek hatályba. Jézus új rendet hozott létre, Isten országát, ahol ezek az ígéretek érvényre jutottak. Isten a törvényen keresztül látta Jánost és minden ószövetségi prófétát.
 
Az újjászületés elengedhetetlen ahhoz, hogy bemenjünk Isten országába. Szellemi emberünk a bűn miatt halottá vált, elválasztódott Istentől. Ahogy nem tudtuk előidézni a fizikai születésünket, úgy ezt a szellemi újjászületést sem tudjuk előidézni. Teljesen képtelenek vagyunk megmenteni magunkat, ezért szükségünk van Megváltóra. Egyszerűen hiszünk az Úr Jézus Krisztusban, és üdvözülünk.
 
Az üdvösség nem megjobbulás, hanem újjászületés, új teremtés, amely egyedül a Szent Szellem teremtő csodája által valósulhat meg. Az újjászületés miatt Isten Jézuson keresztül lát minket. Ünnepeld az Életet!
 
 
Andrew legújabb TV sorozatait YouTube csatornánkon a következő linkre kattintva nézheted meg:⁠https://www.youtube.com/@Andrew_Wommack_magyarorszag⁠Könyveinkért látogass el weboldalunkra:⁠https://awme.hu/termekkategoria/konyvek-2/⁠Charis Bibliaiskolánkba egész évben jelentkezhetsz. A következő linken találsz róla további információt:⁠www.charis.hu⁠Andrew Wommack magyarországi szolgálata a hűséges támogatóink adományainak köszönhetően működik. Ha Te is szeretnéd Isten országát építeni Magyarországon, a következő linken tudsz minket támogatni:⁠https://awme.hu/partnerseg/