Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Pihenj, és kapj újból lángra!

Pihenj, és kapj újból lángra!                           Március 31.
 
Márk 6,31: „Ő pedig így szólt hozzájuk: Jöjjetek velem, csak ti magatok egy lakatlan helyre, és pihenjetek meg egy kissé! Mert olyan sokan mentek hozzá, hogy még enni sem volt idejük.” (RÚF)
 
MÁTÉ 14,13-21; MÁRK 6,30-44; LUKÁCS 9,10-17; JÁNOS 6,1-14
 
Jézus gyakran félrevonult másoktól, hogy időt tölthessen az Atyával. Itt azt látjuk, hogy Jézus pihenni és kikapcsolódni hívja a tanítványait. Sok buzgó keresztény figyelmen kívül hagyja fizikai testének szükségeit, ezért a halál vagy valamilyen súlyos betegség véget vet a szolgálatának. Sokan pedig nem szánnak időt arra, hogy elcsendesedjenek és megismerjék Istent. (Zsolt 46,11) Ez is megrövidíti a szolgálatot, mert az nem lesz hatékony. Sátán egyik leghalálosabb fegyvere a szolgálatban lévők ellen az elfoglaltság. Egyensúlyt kell teremtenünk a között az idő között, amikor mások felé szolgálunk és a között, amikor az Atyánk szolgál felénk. Ha az ördög nem tud megakadályozni abban, hogy „lángra kapj” Istenért, akkor azzal próbál megállítani, hogy „kiéget”.
 
Ne feledd, Jézus és tanítványai azért mentek erre a távoli helyre, hogy egy időre félrevonuljanak a sokaságtól és pihenjenek. Ez a pihenés nem választható volt, hanem szükségszerű. Jézus és tanítványai egy nagyon is szükséges szabadságra mentek. A sokaság azonban követte őket, és a szabadságuk véget ért, még mielőtt elkezdődött volna. Jézus és a tanítványai bizonyára ugyanolyan csalódottak voltak, mint mi lennénk. Ám harag és keserűség helyett Jézust könyörület töltötte be.
 
Később az este folyamán felment egy hegyre, és a negyedik őrváltásig (hajnali 3 és 6 óra között) imádkozott. Az Úr azt akarja, hogy gondoskodjunk a fizikai testünkről, amint azt Jézus cselekedeteiből is látjuk, amikor félrevonta a tanítványait, hogy pihenjenek. Ám amikor ezt a célt meghiúsították a szolgálat követelményei, Jézus a szellemi embert részesítette előnyben: egész éjszaka ébren maradt, imádkozott, és részesült a szükséges szellemi felfrissülésben. Kövessük az Ő példáját, és mindig helyezzük a szellem szükségleteit a test szükségletei elé!
 
Andrew legújabb TV sorozatait YouTube csatornánkon a következő linkre kattintva nézheted meg:⁠https://www.youtube.com/@Andrew_Wommack_magyarorszag⁠Könyveinkért látogass el weboldalunkra:⁠https://awme.hu/termekkategoria/konyvek-2/⁠Charis Bibliaiskolánkba egész évben jelentkezhetsz. A következő linken találsz róla további információt:⁠www.charis.hu⁠Andrew Wommack magyarországi szolgálata a hűséges támogatóink adományainak köszönhetően működik. Ha Te is szeretnéd Isten országát építeni Magyarországon, a következő linken tudsz minket támogatni:⁠https://awme.hu/partnerseg/