Február 25. – Sószórók

Máté 5:13-16

“Ti vagytok a föld sója. Ha pedig a só megízetlenül, mivel lehetne ízét visszaadni? Semmire sem való már, csak arra, hogy kidobják, és eltapossák az emberek. (Máté 5:13)

Mit fognak kidobni és megtaposni az emberek? Ez a só, vagy talán lehetséges, hogy Jézus a világról beszél? Ha hívőként elveszítjük a tartósító befolyásunkat, ha kudarcot vallunk abban, hogy megváltásunk erejében járjunk, Jézusban, akkor nem tudja elérni az Úr az elveszetteket. Az elveszett olyan emberek hatása alá kerül, akik nem ismerik Őt, vagy az üdvösségét.

Isten embereken keresztül munkálkodik. Más módon kifejezve, Jézus a testén keresztül munkálkodik. Bár nem a mi erőnk, ami megmenti, meggyógyítja és megszabadítja az embereket, hanem az Ő bennünk lakó ereje. Nem tehet nélkülünk semmit. Partnerek vagyunk.

Sok hívő egész életét Istenhez való imádkozással tölti, kérve Őt, hogy cselekedjen, mivel nem értette meg, hogy Ő az embereken keresztül árad ki. Isten nem vall kudarcot a beavatkozásával, az Ő népe nem működik együtt vele és nem engedi, hogy rajtuk keresztül kiáradjon.

Ma is benned lakik Jézus, és csodálatos dolgokat akar tenni rajtad keresztül. Ez azt jelenti, hogy más emberek csodáit hordod magadban. Ne akadályozd meg, hogy Jézus a kis vagy nagy csodákat megcselekedje benned, vagy rajtad keresztül. Te az Ő sója vagy. Te őrzöd meg és ízesíted meg ezt a bomló világot. Ezért gyere ki a sószóróból és engedd, hogy az élete és szeretete olyan valakire áradjon, akinek szüksége van Rá.

Vélemény, hozzászólás?