Sue Nutman: Csak állj meg hitben! – Egy család természetfeletti hitbeli utazása

„Végül pedig testvéreim, legyetek erősek az Úrban és az Ő hatalmas erejében!”

Efézus 6,10 (KJV ford.)

Ahogy négyen ott ültünk az amerikai nagykövetségen, nyugtalanító érzés fogott el. Folyton arra gondoltam: Istenem, Te kézben tartod ezt, de volt bennem egy félelem, ami nem akart elmúlni.

A hivatalnok, aki meghallgatott bennünket, megnézte a papírjainkat, és megkérdezte:

– Miért mennek Amerikába?

Bryan, a férjem így válaszolt:

– Úgy érezzük, Isten elhívott minket, hogy ott tanuljunk.

– Tényleg? – hangzott a szigorú válasz. – Hol fognak élni? Hol fognak a gyerekeik iskolába járni? Hogyan fogják eltartani magukat?

Nemzetközi diákként Amerikában nem dolgozhatnánk, és magunknak kellene finanszírozni mindent. Bryan elmagyarázta, hogy eladjuk a házunkat, otthont keresünk, és iskolát a gyerekeinknek. Hiába.

– Elutasítom a kérelmüket – jelentette ki a tisztviselő. – Most már elhagyhatják a nagykövetséget!

Érezted már úgy, mintha a világ összeomlott volna? Mi éppen így éreztük. Ott álltunk kábultan. Eladásra kínáltuk a házunkat, és elmondtuk a családunknak és a barátainknak, hogy Amerikába költözünk, csak azért, hogy azt halljuk: „nem”.

Bryan végül azt mondta:

– Úgy érzem, el kellene mennünk Coloradóba, és megnézni a bibliaiskolát. Nézzünk iskolákat és egy házat. Így ha újra felteszik nekünk ezeket a kérdéseket, tudunk válaszolni.

Így hát lefoglaltunk egy egyhetes utat Coloradóba.

Miután meglátogattuk a Charis Bibliaiskolát és elrendeztük az új életünket Amerikában, visszatértünk Angliába.

– Megőrültünk? – kérdeztem Bryant. – Most írtunk alá néhány ezer dollárt egy házra és az iskolára, és még azt sem tudjuk, hogy átjutunk-e a vízumkérelmemmel kapcsolatos eljáráson!

Isten nem ígéri, hogy nem lesznek megpróbáltatásaink, de azt igen, hogy Ő velünk lesz – mondta.

A következő néhány hétben még nagyobb hitbeli lépést tettem, amikor felmondtam a munkahelyemen, összecsomagoltam a házunkban és felkészültem egy újabb meghallgatásra.

Amikor visszatértünk az amerikai nagykövetségre, egy másik hivatalnok előtt álltunk, aki átnézte a papírjainkat.

– Rendben vannak a dolgaik az Egyesült Államokban? – kérdezte.

Ezúttal el tudtuk mondani, hogy mit intéztünk.

– Rendben – mondta –, jóváhagyom a kérelmet.

Köszönjük, Jézus! Megyünk Amerikába!

2011 novemberében megérkeztünk Coloradóba, hogy a Charisba járhassunk. Ami ezután következett, az három év tele hegycsúcsokkal és völgyekkel. A szívem azonban megváltozott, ahogy elmélyültem az Igében, megtanultam bízni Istenben, és megtaláltam az identitásomat Krisztusban.

 

Sue Nutmanről

Negyvenévesen, egy radikális életmódváltás után Sue, a férje, Bryan és két gyermekük Angliából az Egyesült Államokba költözött. Isten szavára mindent otthagytak, és egy természetfeletti utazásra indultak. Sue és Bryan 2014-ben végezte el a Charis harmadéves programját, majd 2016-ban megalapították a Roots and Wings Ministries International nevű szervezetet. Sue a Charis egyik oktatója, valamint az A.R.M.I. és a Post Education Development ügyvezető igazgatójának asszisztense.

Vélemény, hozzászólás?