Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Százszor nulla 

Százszor nulla                                                                                         Június 2. 

 

Máté 17,27: „De hogy ne botránkoztassuk meg őket, menj a tengerhez, vesd be a horgot, és fogd ki az első halat, amely ráakad! Amikor felnyitod a száját, találsz benne egy ezüstpénzt, vedd ki, és add oda nekik értem és érted!” (RÚF) 

 

MÁTÉ 17,24-27 

Ez egy óriási csoda volt. Nemcsak meglett a pénz az adójukra, hanem pontosan a szükséges összeg volt, méghozzá az első kifogott halból. Jóllehet ez precedenst teremt arra, hogy Isten képes csodával betölteni a szükségeinket, fontos egjegyeznünk, hogy Ő nem hamisít pénzt. Nem teremtett pénzt a halban, hanem a hal csodával határos módon megtalálta és lenyelte pontosan azt a római pénzérmét, amelyre Péternek szüksége volt. Hiba lenne csak imádkozni és várni, hogy Isten pénzt hullat a mennyből. Ahogy a Lukács 6,38-ban olvassuk, Isten embereket (és néha halat) használ arra, hogy pénzt adjon nekünk. Megteheti nagyon váratlan, természetfeletti módon, de mindez emberek és meglévő fizetőeszköz bevonásával történik. Hinnünk kell, hogy az Úr hallja és megválaszolja az imáinkat, aztán pedig imádkoznunk kell azokért az emberekért, akiket használni akar a válaszadásra. Ez több embert is jelenthet, például a munkaadónkat és azokat, akik megvásárolják a termékeinket. 

Az Úr azt is megáldja, amire rátesszük a kezünket. Ha szükségben vagyunk, keresnünk kell Isten útmutatását, hogy mibe kezdjünk bele, majd bíznunk kell Benne, hogy megáldja és megsokszorozza a munkánk eredményét. Százszor nulla azonban nulla. Sokan elmulasztják a csodát, mert soha nem tették meg a hit első lépését, és nem használták azt, amijük volt. Isten adhat ma egy kreatív ötletet, amely megáld téged és áldássá tesz mások számára. Keress és találsz!