Te vagy a Krisztus

cross2-kJézus tovább kérdezte őket: “Hát ti kinek mondotok engem?” Péter így válaszolt neki: “Te vagy a Krisztus.” (Márk 8:29)

Sokan gondolják azt, hogy milyen csodálatos lett volna Jézus egyik tanítványának lenni. Ezzel azt feltételezik, ha látták volna Jézust, amint csodákat tesz, könnyebb lett volna hinni benne. De nem így van! Egyszer azt álmodtam, hogy Jézus egyik tanítványa vagyok. Láttam, ahogy feltámasztotta Jairus leányát a halálból. Láttam megnyílni  vak szemeket és süket füleket. A többi tanítvánnyal együtt mentem az úton és azokról a csodálatos dolgokról beszélgettünk, amiket láttunk, amikor Jézus hozzám lépett és azt kérdezte tőlem: “De kinek mondasz engem?”

Hirtelen érzelmek borítottak el. A látottak miatt teljes szívemből azt szerettem volna mondani, hogy “Te vagy a Krisztus”, de hogy tehettem volna? Ahogy Jézusra pillantottam, pont olyan volt, mint bármely más ember. Semmilyen különlegesség sem volt a kinézetében. Nem volt glória a feje fölött, ahogy azt néhány festményen láthatod. Minden érzékszervi ismeretem azt kiáltotta bennem, hogy csak egy ember. Ekkor jöttem rá, hogy milyen nehéz volt Jézus tanítványainak hinni.

Végül azt a választ adtam, amit Péter, de azt mondani, hogy “Te vagy a Krisztus”, minden hitemet igénybe vette. Túl kellett látnom a fizikai testén és meg kellett látnom, hogy ki is volt Ő belül. Ma már értem, hogy bizonyos értelemben könnyebb számunkra, akik nem voltunk ott az aktuális színhelyeken Őbenne hinni. A tanítványok folyamatosan küszködtek annak megértésével, hogy miként lehet Isten egy emberi testben. Mi csak elolvassuk azokat a csodálatos dolgokat, amelyeket Jézus tett, olvasunk a haláláról és feltámadásáról, és úgy látjuk Őt, mint aki a Mennyben ül a trónján. Mivel tudunk erről, könnyebb hinnünk.

Éppoly erősen hihetsz Jézusban, mint azok, akik vele együtt mentek az Ő fizikai szolgálata alatt. Higgy benne és kövesd Őt, légy teljes mértékben meggyőződve arról, hogy szeretete és ereje teljes mértékben meg fog nyilvánulni az életedben, és azok életében is, akiket megérintesz.

Vélemény, hozzászólás?