Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Törődj a saját dolgoddal!

Jézus pedig így szólt hozzá: “Ha akarom, hogy õ megmaradjon, amíg eljövök, mit tartozik rád? Te kövess engem!” (János 21:22)

A 18. versben Jézus azt mondja Péternek, hogy meg fogja Őt dicsőíteni a halálában, mégpedig mártírként. Nem tudjuk, hogy milyen hatást váltott ki ez a kijelentés Péterben. Kétségtelenül óriási hatása lehetett. Egy dolog azonban bizonyos – Pétert elgondolkodtatta, hogy vajon mi fog Jánossal történni?

Az egyik gyakorta elkövetett kritikus hiba, amikor Isten elhívását az életünkre mások elhívásának fényében próbáljuk meg vizsgálni. Ez nem bölcs dolog. Jézus bölcsen azt mondta Péternek, hogy törődjön a maga dolgával. Ami Jánossal történik, annak nem kell Pétert befolyásolnia.

A korai egyház hagyománya azt mondja, hogy Jánost forró olajban megfőzték, ám csodálatos módon nem halt meg. Ezután Pathmos szigetére számzűték, ahol megírta a Jelenések könyvét és végül természetes halállal halt meg. Hogy befolyásolta volna Pétert ez az ismeret? Keserűvé tette volna? Úgy gondolhatta volna, hogy nem tisztességes, hogy őneki a mártírhalál jut, míg János megmenekül ugyanattól? Ki tudja?

Magunkat másokhoz hasonlítani nem okos dolog. (2. Korinthus 10:12.) Ahogy a víz, mi is hajlamosak vagyunk az alacsonyabb szintet keresni.  Amikor magunkat másokhoz hasonlítjuk, akkor gyakran kompromisszumot kötünk Isten legjobbjával kapcsolatban, vagy pedig kárhoztatva érezzük magunkat, mivel nem értük el mások szintjét. Nincs szükségünk ezekre az összehasonlítgatásokra. Pusztán arra van szükségünk, hogy szemünket az Úron tartsuk, és beteljesítsük az akaratát az életünkben.

Az életed nem másokkal való versenyfutás, hanem verseny azért, hogy mindennap egyre inkább olyan légy, mint Jézus. Az igazi boldogság és beteljesedés akkor található meg, ha arra összpontosítasz, amire Ő elhívott, és ezt teljes szíveddel megteszed.