Ügyelj a szavaidra

quarrelDe mondom nektek, hogy minden haszontalan szóról, amelyet kimondanak az emberek, számot fognak adni az ítélet napján. (Máté 12:36)

Éppen aludni tértünk feleségemmel egy denveri hotelszobában, amikor egy pár költözött be a szomszéd szobába. A falak olyan vékonyak voltak, hogy még a jelbeszédet is meghallhattad volna közöttük! A feleség szüntelen panaszkodott, és mindenféle néven nevezte a férjét, amit csak el tudsz képzelni. A férj ritkán szólt közbe. Az asszony nem hagyta. Közel egy órán keresztül folytatódott ez, amíg el nem aludtak. Reggel, amikor felébredtek, ott folytatták, ahol abbahagyták. A szavaik olyanok voltak, mint a méreg. Mindez addig folytatódott, amíg a férfi el nem hagyta a szobát.

Nem tudtam tovább türtőztetni magam. Bekopogtam az ajtón, az asszony nyitott ajtót. Mondtam neki, hogy bár nem volt szándékomban hallgatózni, egyszerűen nem tudtam mást tenni. Minden szót hallottunk, amit csak mondott. Mondtam neki, hogy imádkozom érte. Csupán azt szerettem volna, hogy ismerje meg Jézus szeretetét, hogy Ő képes elvenni a haragját. Az asszony sírni kezdett és elmondta, hogy ő is keresztény. Nem tudta, hogy miért tett így. Azt mondta, hogy segítségre van szüksége.

Mennem kellett, mert egy TV programban szerepeltem, de mondtam neki, hogy figyelje a műsort, és el fogom ott mondani, hogy miként lehet megszabadulni a veszekedéstől. Az élő adásban aztán elmondtam a nő történetét nevének említése nélkül, és elmagyaráztam a gyűlölködés megállításának módját. Sohasem hallottam felőle, de gyakran eszembe jutott, hogy mi is történhetett. Egy dolog azonban bizonyos: az asszony megtanulta, hogy szavai nem voltak annyira magánjellegűek, mint amennyire azt gondolta.

Képzeld csak el, milyen lesz az ítélet napján, amikor minden haszontalan szóért számot kell adni. Előnyödre van, ha figyelsz a szavaidra, tudván, egy napon ismertté válnak. Mivel enned kell szavaid gyümölcsét, tedd őket édessé.

Vélemény, hozzászólás?