“MÁR AZ ÖVÉ!” – Nancy Eurell bizonysága

Nancy Eurell – “Már az Övé!”

Nancy Eurell, közel a negyvenhez, alig tudott járni. Iszonyú derékfájástól szenvedett tizenéves kora óta. Olyan régóta élt a fájdalommal, hogy már a járás természetes velejárójának tekintette. Sok mindent megpróbált, hogy enyhítést találjon, beleértve rendszeres látogatásokat egy csontkovácshoz, de semmi nem enyhítette teljesen a tüneteit.

Nancy újjászületett hívő volt, tapasztalt dicsőítés-vezető svédországi gyülekezetében, de nem tudta, hogy Jézus már mindenről gondoskodott gyógyulása érdekében. Harmincnyolc évesen az orvosokhoz fordult megoldásért.

Mikor végezetül orvosi segítséghez folyamodott, az orvosok megütközve látták, hogy Nancy mindkét csípője teljesen elkopott és implantátumra szorul. Az orvosok tudtára adták, hogy olyan veleszületett csípőficama van, amit általában észrevesznek a csecsemőknél. Kondícióját nem vették észre, és úgy tűnt ez volt a gyökere derékfájásának és járás közben érzett fájdalmainak. Ehhez ráadásként jött mindkét csípőjében lévő ízületi gyulladás diagnózisa, és Nancy gyorsan beleegyezett mindkét csípője cseréjéhez szükséges műtétbe.

<<A “Már a Tiéd!” (Andrew Wommack) könyv bevezető ismertetőjét
itt tekintheted meg.>>

Műtét után Nancy új esélyt kapott az életre. „Életemben először fájdalom nélkül tudtam járni! Csodálatos volt!” – jelentette ki Nancy. Sajnos azonban az enyhülés és a szabadság rövid életű volt. Nancy testének más részeiben kezdtek fájdalmak jelentkezni: a vállaiban, térdeiben, kezeiben és nyakában. Ahogy a fájdalom rombolni kezdte a testét, egyszerű feladatok időigényessé váltak. „Úgy tűnt, a fájdalom egyre rosszabb volt. Merev voltam, és a fájdalom kezdett kibírhatatlanná válni.” – emlékszik vissza Nancy.

Minden nappal növekvő mozgásképtelensége miatt Nancy visszament az orvoshoz. Azt mondták, súlyos ízületi gyulladás lépett fel egész testében. Orvosai fájdalomcsillapítókat és gyulladáscsökkentő gyógyszereket írtak fel neki, és azt javasolták, hogy a jelenlegi mozgásképességének megtartása érdekében maradjon aktív.

Ötven éves korára Nancy-nek elege lett a fájdalomból, az emberek bölcsességéből, és az Úrhoz fordult. Mindig hitt a csodákat tévő Istenben, és mint dicsőítés-vezető tanúja is volt, ahogy mások ez idő alatt csodákat kaptak, de amint mondta: „Nem tudtam, hogy ’kapjam meg’ másként, mint kérni és várni a gyógyulásra.” Nancy sok alkalommal előrement imádságért a gyülekezetben és elkezdte az Írásokat tanulmányozni.

2011. januárjában a gyógyulás megértéshez való kutatásában Nancy meglátta Andrew „Az evangéliumi igazság” című televíziós programját. Ezután felkereste az AWME honlapját és letöltötte Andrew tanításait és podcastjeit iPodjára. Nancy ezután ezt hallgatta mindennapos gyors-gyaloglása alatt. A „Már a tiéd!” című tanítást újra meg újra meghallgatta, amíg egyszer csak ’leesett a tantusz’. „Amint hallgattam Andrew  ’Már a tiéd!’ című tanítását, végre felismertem, hogy Jézus már gondoskodott nekem gyógyulásról és ez már a szellememben volt. Elkezdtem megköszönni Istennek kérés helyett. Talán 50-szer is meghallgattam a tanítást, míg teljesen meg voltam győződve, hogy a gyógyulás már az enyém! Tudtam, hogy megvan, nem volt többé kétségem Isten Szava felől! Elkezdtem szólni a fájdalomhoz, hogy menjen el Jézus nevében. Élet szavait szóltam a testemhez, ízületeimhez és a gerincemhez.” – jelentette ki Nancy.

Miközben Nancy állást foglalt a fizikai világban arról, amiről tudta, hogy az övé a szellemben, még mindig voltak fájdalmai. Kijelentésének és új megvallásának dacára úgy döntött, hogy egy második orvos véleményét is kikéri. Nancy emlékszik a napra, mikor az új röntgeneket készítették; egész jól (fájdalommentesen) érezte magát aznap. Körülbelül egy héttel később Nancy megkapta az eredményeket az új orvostól. Azt mondta neki, hogy nem talált semmi rendellenességet a derekában. Nancy dühös lett. „Úgy viselkedett velem, mintha hipochonder lettem volna! Három hétbe került mire rájöttem, hogy meggyógyultam – teljesen meggyógyultam!” –kiáltott fel Nancy.

Nancy férjének, Per-Olofnak mondta, hogy úgy gondolja meggyógyult. Aztán elmondta, hogy a fájdalma napról-napra tovább csökkent és az orvosok sem találtak semmit nála. Ámuldozva kezdte a hírt elmondani barátainak. 2011. áprilisára Nancy fájdalmai teljesen megszűntek. „Felismertem, hogy az Ige hittel való szólása volt a híd, ami a gyógyulás fizikai megnyilvánulását előidézte; a gyógyulásét, ami már a szellememben meg volt.” – mondta Nancy.

Ma nemcsak fájdalommentesen tud járni Nancy, hanem a gyors-gyaloglás helyett már kocogni kezdett szabadon választott testgyakorlásként. „Andrew tanítása segítségével teljesen meggyőződtem  arról, hogy Isten azt akarja, hogy egészséges legyek! A „Már a tiéd!” című tanítás nagyban segített kijelentést nyernem Isten Igéjéről és arról, hogy Krisztusban mi az enyém! Olyan áldott vagyok, és hálás Jézusnak a hatalmas szeretetéért és irgalmáért!”

~~~

A “Már a Tiéd!” (Andrew Wommack) könyv bevezető ismertetőjét itt tekintheted meg.

~~~

Vélemény, hozzászólás?