World Outreach – 2022. januári hírlevél – Vezetők képzése. Életek átformálása. Nemzetek megérintése.

„Néhányuknak meglepő volt megérteni, hogy Isten jó, az ördög pedig rossz – János 10,10. Vannak, akik először hallották, és többet akartak hallani erről az evangéliumról: az Igazságról.”

– Aaron Nsungu, a Charis South Africa hallgatója a Kongói Demokratikus Köztársaságba tett missziós útról

A francia nyelvű Afrika a kegyelem és a hit kinyilatkoztatását kapja

2020 májusában az Andrew Wommack Ministries a World Outreach partnereinek segítségével létrehozott egy irodát Franciaországban, hogy szolgálja a világ francia nyelvű nemzeteit, köztük huszonegy afrikai országot.

Röviddel az új iroda megnyitása után egy dél-afrikai iroda is csatlakozott, hogy megvalósítsák a francia nyelvű terveket az afrikai kontinensen. Jelenleg az Andrew Wommack Ministrieshez kapcsolódó francia anyanyelvűek több mint hetven százaléka Afrikában él, sokuk a Kongói Demokratikus Köztársaságban.

Anneline Akowuah, az AWM South Africa igazgatója segített megnyitni a francia nyelvű dél-afrikai irodát. „Irodaként kiváltságosnak éreztük magunkat, hogy a francia nyelvű afrikai közösséget szolgálhatjuk – mondta. – Ez a részleg a 2020-as lezárások idején indult, és tizenhét hónap alatt exponenciális növekedést tapasztaltunk.”

Egyetlen munkatárssal kezdték, de három hónap múlva két további munkatársat vettek fel a gyors növekedés miatt. „A francia közösség teljesen magába szívja Andrew tanításait, nagyon sokat tanul, és egyszerűen csak többet akar megtudni Jézus Krisztus evangéliumának üzenetéből” – jegyezte meg Anneline.

Lumière Nsungu az AWM afrikai francia részlegének vezetője Dél-Afrikában. „2020 májusában kezdtem a lezárások idején, és az első hónapban tizenhét telefonhívást kaptunk. Ez a szám hat hét alatt hetvenhatra nőtt, és három hónap múlva – a növekedésnek köszönhetően – két új alkalmazottat kellett felvennünk, hogy lépést tudjunk tartani a beérkező hívásokkal” – mondta Lumière. 2021 szeptemberére a francia-afrikai irodába hihetetlenül sok – 1143 – hívás érkezett.

Afrika francia nyelvű lakossága most már nem csak a telefonhívások révén férhet hozzá könnyebben a kegyelem és hit üzenetéhez. Amikor a dél-afrikai iroda megnyílt, az olyan országokban, mint a Kongói Demokratikus Köztársaság és Elefántcsontpart, túl drága volt az embereknek, hogy francia nyelvű termékeket rendeljenek.

Hogy a könyvek és más anyagok eléhetőbbé váljanak, a WO partnerei lehetővé tették, hogy az AWM két további könyvesboltot nyisson Kinshasában és Lubumbashiban, hogy minimalizálja a költségeket, és még jobban átitassa a francia-afrikai lakosságot Isten Igéjével.

A Kongói Demokratikus Köztársaság szolgálói új világosságban járnak

Egy 2020-as szolgálói konferencián, amelyet az AWM rendezett a Kongói Demokratikus Köztársaságban, a helyi pásztorok hálásak voltak, amiért megtudták, hogy néhány elképzelésük Isten

természetéről nem volt pontos. Isaac Akowuah, az AWM afrikai regionális igazgatója részt vett ezen a konferencián, és elámult azon, aminek a tanúja volt.

„Nevettünk, sírtunk, örültünk – mondta. – Mély alázattal láttuk, hogy Jézus Krisztus evangéliuma milyen hatást tud gyakorolni a jelenlévő pásztorok szívére…”

Isaac hozzátette, hogy a pásztorok visszamentek a gyülekezetükbe, és megbánták, hogy nem az evangélium teljes igazságát tanították. Ezek a pásztorok új kinyilatkoztatásban járnak, és sokan most a Charisba akarnak járni, hogy belemerüljenek ebbe az új gondolkodásmódba és hitbe.

A Charis másodéves missziós útja

Aaron Nsungu, Lumière férje a Charis hallgatója Dél-Afrikában. Másodéves missziós útja során a Kongói Demokratikus Köztársaságba utazott.

„A legfontosabb dolog, amit meg kell érteni a Kongói Demokratikus Köztársaság lakóiról, hogy buzgólkodnak az evangéliumért – mondta. – Reggel 6-tól este 6-ig járhatnak istentiszteletre, és a gyülekezet mindig tele van. Mindenki kész befogadni az evangéliumot – mondta. – Néhányuknak meglepő volt megérteni, hogy Isten jó, az ördög pedig rossz – János 10,10. Vannak, akik először hallották, és többet akartak hallani erről az evangéliumról: az Igazságról.”

Martin Alargent, az AWM France igazgatója elkísérte a csoportot, és mély benyomást tettek rá a Kongói Demokratikus Köztársaságban szerzett tapasztalatok és az ott megismert emberek.

Martin elmondta: „Találkoztam egy tizenöt fiatalból álló csoporttal. Elhatározták, hogy heti rendszerességgel találkoznak azzal a céllal, hogy az Ószövetség és az Újszövetség közötti különbségről beszéljenek – hogy a kegyelem és a törvény közötti különbségről beszéljenek… Három éven át találkoztak… Egy évvel ezelőtt az egyikük felfedezte Andrew Wommacket a tévében, és elhozta a tanítását a csoportba.”

Miután ez a csoport tanulmányozni kezdte az Andrew által megosztott kinyilatkoztatást, ezt a nevet adták maguknak: Andrew Wommack tanítványai a Kongói Demokratikus Köztársaságban.

„Átformálta őket az Ige, és szeretik az Andrew Wommack Ministriest… Teljes szívük a szolgálaté, és bárhová mennek, mindenhol megosztják az evangéliumot. Áldás volt ezt látni” – jegyezte meg Martin.

Csatlakozz hozzánk, hogy messzire és mélyre jussunk az evangéliummal!

Az AWM és a Charis tizennyolc irodával és huszonkilenc kampusszal rendelkezik nemzetközi szinten, valamint huszonegy kampusszal az Egyesült Államokban a coloradói központunkon kívül. Bibliaiskoláink közel nyolcezer diákot képeznek világszerte!

Ha még nem vagy a Charis World Outreach partnere, kérjük, csatlakozz hozzánk, hogy együtt minél több olyan emberhez jussunk el, akiknek szükségük van kegyelem és a hit sorsfordító üzenetére.

További információ a https://awme.hu/partnerseg/ weboldalon

Vélemény, hozzászólás?