Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

2012. Májusi Hírlevél: Korlátok nélkül

Korlátok nélkül

Kedves Barátaink és Partnereink!

Életemben kétszer volt főbb, életet megváltoztató megtapasztalásom az Úrral. Az első és legfontosabb 1968. március 23-án történt. Tizennyolc éves voltam. Akik nézik az „Evangéliumi Igazság” című műsort, azok valószínűleg tudják, hogyan változtatta meg Isten az életem azon az estén.

A második legnagyobb változást előidéző megtapasztalásom az Úrral, ami e levélnek is előidézője, néhány hétig tartott, 2001. decemberében kezdődően, és csúcspontját 2002. január 31-én érte el. Ez idő alatt szólt hozzám Isten arról, hogy korlátozom Őt abban, amit az életemen keresztül tenni akar.

Amint ezt a kijelentést megkaptam, elhatároztam, hogy bármeddig is tartson, megváltoztatom a bennem lévő képet. Évtizedeken keresztül az Úr sok mindent mutatott nekem, amit akart, hogy tegyek ezen a szolgálaton keresztül. Még másoknak is elmondtam ezeket. De valójában nem voltam képes látni magam ezekben, és ezzel Istent korlátoztam.

~~~

Tekintsd meg ingyenes anyagainkat:

  • A tanítást először egy konferencián mutattam be. A teljes anyagot az alábbi linken tekintheted meg (angol nyelven).
  • Ha inkább a televíziós változatot szeretnéd megnézni, akkor az alábbi linken érheted el (angol nyelven).

~~~

Meglepetésemre, mikor ezt a döntést meghoztam, a dolgok szinte azonnal változásnak indultak. Valamit felszabadított a szellemvilágban, amint kezdtem magam úgy látni, ahogy Isten lát engem. És ha valaki tíz évvel ezelőtt mondta volna nekem, hol leszünk ma, valószínűleg ledöbbentett volna.

Ami legjobban fellelkesít ezzel a kijelentéssel kapcsolatban, hogy nincs bennem semmi különleges.  Anyám ezt jobban tudta, mint bárki más. Halála előtt 2009. májusában, kilencvenhat éves korában, beszélgettem vele Isten munkájáról  a szolgálatunkban.

Mikor befejeztem beszámolómat, rámszegezte ujját és azt mondta: „Andy, tudod, hogy ezt Isten teszi?” „Igen, tudom, hogy Isten” – válaszoltam. Akkor azt mondta: „Te nem vagy elég okos ahhoz, hogy ilyet csinálj.” Erre azt feleltem: „Így van. Nem vagyok olyan okos.”

Amire Isten elhívott, sokkal nagyobb nálam. És amit rajtad keresztül tenni akar, mindig meghaladja majd képességeidet és adottságaidat. Hadd mondjam el neked, ha minden amit eddig elértél, a saját erődből és teljesítőképességedből volt, még nem érintetted Isten életedre szóló akaratát.

Az életed olyan bizonyság lehet, hogy mások azt kérdezik: „ Hogy csináltad?” És akkor ugyanúgy kell válaszolnod, mint nekem: Isten erején kívül nincs más magyarázat. Nem fogod tudni majd karizmádnak, műveltségednek, vagy adottságaidnak tulajdonítani. Tudni fogod, hogy egyedül azért volt lehetséges, mert levetted a korlátokat Isten előtt, és engedted, hogy beteljesítse céljait rajtad keresztül.

Bevezető videó a tanításhoz (Phoenix, Arizona):

 Talán azt gondolod ’nekem már túl késő, elmulasztottam amit Isten akart az életemben’. Nos, ez nem igaz, és pontosan az effajta gondolkodás fogja Istent korlátozni. A Példabeszédek 23:7-ben ezt mondja az Ige: „Ahogyan szívében gondolkodik, úgy van ő.” Ahhoz, hogy eltávolítsam a korlátokat, meg kell változtatnom a gondolkodásomat, és neked is ugyanezt kell tenned.

Egyikünk sem fedezte fel teljesen életünkre való terveinek mélységeit. Mindannyian valamilyen mértékben korlátozzuk Őt, és a jó hír az, hogy most azonnal elkezdhetjük eltörölni ezeket a korlátokat. Mikor az Úr először szólt hozzám több, mint tíz évvel ezelőtt, fogalmam sem volt arról, hogy én Őt korlátoztam. Akkor már harmincnégy éve szolgálatban voltam. Élő példa vagyok arra, hogy sohasem késő.

Gondolj arra, mikor Izráelt Isten megszabadította Mózesen keresztül. Zsoltár 78:41 mondja: „Igen, visszafordultak, Istent kísértették, és korlátozták Izráel Szentjét.” Isten csodálatosan megszabadította őket, Mózes megkapta Isten saját kézzel írt parancsolatait, és még mindig ellenálltak, hogy elhiggyék az ígéretet.

Kémeket küldtek az igéret földjére, ahol tejjel és mézzel folyó földet találtak. De óriások voltak a földön, és féltek bemenni – ezzel korlátozták Istent. Ez mind azután történt, miután Isten sikert garantált nekik, mint ahogy olvashatjuk ezt az 5Mózes 7:17-18 és 23-ban:

„Ha azt mondod a szívedben, ezek a nemzetek nagyobbak nálam; hogyan győzzem le őket? Ne félj tőlük: hanem emlékezz, amit az ÚR az te Istened tett a fáraóval és egész Egyiptommal…De az Úr az te Istened kezedbe adja őket, és elpusztítja őket hatalmas pusztítással, míg teljesen megsemmisülnek.”

~~~

Tekintsd meg ingyenes anyagainkat:

  • A tanítást először egy konferencián mutattam be. A teljes anyagot az alábbi linken tekintheted meg (angol nyelven).
  • Ha inkább a televíziós változatot szeretnéd megnézni, akkor az alábbi linken érheted el (angol nyelven).

~~~

Isten ígéretet adott nekik, de azt is mondta, hogy ha azt hiszik a szívükben, hogy ezek a népek nagyobbak mint ők, nem lesznek képesek legyőzni őket. Ők voltak azok, akik meghatározták mit tehet Isten. Ez magában elég kellene legyen, hogy elnémítsa azokat, akik Istent teljesen szuverénnek gondolják.

Efézus 3:20 szerint: „Annak, aki képes felette bőségesen, sokkal feljebb annál megtenni, amit kérünk vagy elgondolunk, a bennünk munkálkodó erő szerint”

A „szerint” kifejezés azt jelenti, hogy azzal arányosan, vagy olyan mértékben, ahogyan  az erő munkálkodik benned. Ha nincs benned Isten szeretete és hite, és ha nem építed fel magad, korlátozni fogod, vagy meg is állíthatod Isten erejének rajtad keresztül való áradását.

Azt akarom ezzel mondani, hogy Isten munkálkodni akar az életedben. Be akar vinni saját ígéreted földjére. Olyat akar tenni az életedben, hogy minden reggel izgatottan nézel a nap elébe, telve örömével és békességével. De nem Tőle függ, hogy ez megvalósul-e, hanem tőled.

Az egyik legnagyobb, életünkben Istent korlátozó tényezőt Páltól tudhatjuk meg a 2Korintus 10:12-ből. „Mert mi nem számítjuk magunkat azok közé, vagy hasonlítjuk magunkat azokhoz, akik magukat ajánlják. De ők, akik magukat magukhoz mérik, és magukat egymás között hasonlítják, nem bölcsek.”

Tíz évvel ezelőtt korlátoztam Istent azzal, hogy magamat érdemtelennek számítottam más lelkészekhez képest. Az volt a probléma, hogy rossz mércét használtam és nem voltam bölcs.

Helytelen magadat másokhoz, vagy a világ sztenderdjéhez mérni. Ez az egyik oka, hogy nem szeretek sok időt tölteni a televízió előtt. Állandóan azt akarják bebeszélni nekem, hogy meg fogok betegedni, vagy hogy anyagi gondjaim lesznek. Ha elég sokáig hallgatod az ilyesmit, elkezdi megváltoztatni a gondolkodásodat, és ahogy az ember a szívében gondolkodik, úgy  van ő. (Péld. 23:7).

Nem érdekel ha a földgolyón mindenki gazdasági gondokkal küzd vagy influenzás – én visszautasítom, hogy bármelyikben is részt vegyek, és neked is így kellene tenned. Hóseás 4:6 részben ezt mondja: „Ismeret hiánya miatt pusztíttatik el népem.” Az ismeret, amiben hiányunk van, az Isten Igéje. Ő gyógyulást és bőséget ígért nekünk.

Ha hasonlítani akarsz, hasonlítsd amit az Ige mond rólad, azzal amit hiszel. Azután összpontosíts az Igére, és amit gondolsz, meg fog változni. Nekünk feljebbvalóknak kell lennünk, nem alábbvalóknak, fejnek és nem faroknak (5Móz. 28:13). Örvendeznünk kellene a problémák közepette (János 16:33).

Igen, vannak okok, amik miatt problémáink vannak, de nincs kifogás arra, hogy ott is maradjunk. Nem ítélek el senkit mikor ezt mondom, és nem állítom azt, hogy tökéletes világban élünk, ahol mindenből rózsák nyílnak; hanem azt, hogy Isten nem középszerűségre vagy bukásra teremtett. Isten győztesnek teremtett, és segíteni akar, hogy oda is juss.

Mikor kezded megváltoztatni ahogy gondolkodsz a szívedben, a szellemvilágban történik valami. Az életed teljesen meg tud változni és nem kell, hogy ez egy évtizedbe kerüljön. Lehet egy kis idő kell, hogy a teljes megnyilvánulás megmutatkozzon, de napokon vagy heteken belül elkezdődhet. Ez történt velem. Bátorítalak – vedd le a korlátokat, és kezdd el most.

Tíz évvel ezelőtt rögzítettem egy tanítást „Ne korlátozd Istent” címmel. Nemrégiben az egyik  „Evangéliumi Igazság Szeminárium”-on, és a televízióban is újra tanítottam ezt a témát, de tíz évvel későbbi bepillantással. Az új albumot „Ne korlátozd Istent x 10”-nek hívom. Tudom, hogy segíteni fog abban, hogy megértsd, hogyan vedd le a korlátokat Istenről, és mikor megteszed, megváltoztatja az életed örökre, mint ahogy az enyémet is tette.

~~~

Tekintsd meg ingyenes anyagainkat:

  • A tanítást először egy konferencián mutattam be. A teljes anyagot az alábbi linken tekintheted meg (angol nyelven).
  • Ha inkább a televíziós változatot szeretnéd megnézni, akkor az alábbi linken érheted el (angol nyelven).

~~~

Ha hasznosnak és építőnek találtad a tanítást, kérlek, támogasd a szolgálatunkat, légy a partnerünk!

~~~

Szeretünk,

Andrew és Jamie

U.I. Coloradoban az új Charis Biblia College kampuszunk földmunkálatainak kezdete már nagyon közel van. A projektről weboldalunkon tájékozódhatsz. Isten Igéje a leghatalmasabb fegyver az univerzumban, és mi arra készülünk, hogy több életet érintsünk meg Isten Igéjének elmélyedő  szolgálatával, mint valaha. Köszönjük, hogy része vagy Isten e szolgálaton keresztül való munkájának.