2020. júliusi hírlevél – Remény a gyógyulásra

Tudtad, hogy a képzelőerő fontos szerepet játszik a gyógyulásban?

Valóban, a képzelet erőteljes, és helyesen használva segíthet a gyógyulásban. Ahhoz, hogy használni tudjuk, először természetesen meg kell értenünk, mi is az. A szótár szerint a képzelőerő az a képességünk, hogy lássunk valamit, ami nem valóságos vagy nincs jelen. A képzeletünket működtethetjük helytelenül vagy helyesen. A Biblia gyakran figyelmeztet bennünket a negatív képzeletre. Éppen emiatt zavarta össze a nyelveket az Úr Bábel tornyánál.

A képzeletet azonban alkalmazhatjuk pozitív módon is. A Biblia ezt reménységnek hívja.

„Mert üdvösségünk reménységre szól. Viszont az a reménység, amelyet már látunk, nem is reménység, hiszen amit lát valaki, azt miért kellene remélnie? Ha pedig azt reméljük, amit nem látunk, akkor állhatatossággal várjuk.”

Róma 8,24-25 (RÚF)

Egy nap ezen az igén elmélkedtem, és hirtelen felismertem, hogy a remény azt jelenti, hogy látunk valamit, ami nem látható. Ez pedig ugyanaz, mint a képzelet definíciója. Van erről egy könyvem A képzelet ereje címmel, most azonban a gyógyulásra szeretném vonatkoztatni a reménység – a helyes képzelőerő – használatát. Pozitív módon kell élnünk a képzeletünkkel, hogy egészségesnek lássuk magunkat és élvezhessük az élet teljességét.

A gond az, hogy az emberek rosszul használják a képzeletüket. Győztes helyett vesztesnek látják magukat. Elképzelik, hogy a betegség és a bénulás nagyobb náluk. Úgy gondolják, semmit sem tehetnek ellene, ezért el kell viselniük a betegséget és meg kell tanulniuk együtt élni vele. Amikor így beszélünk és így gondolkodunk, az ellenséggel szövetkezünk. Olyan helyet adunk az ördögnek, amit meg se érdemel.

Isten nem arra teremtett, hogy betegek legyünk. Jézus sebei által gyógyultunk meg. (1Pét 2,24) Hívőként foglyul kell ejtenünk a gondolatainkat, és a helytelen képzeletet Isten Igéjén alapuló pozitív képzeletté kell változtatnunk.

„Mert testben élünk, de nem test szerint hadakozunk; hadakozásunk fegyverei ugyanis nem testiek, hanem erősek az Isten kezében erődítmények lerombolására. Ezekkel rombolunk le minden okoskodást [elképzelést] és minden magaslatot, amelyet az Isten ismeretével szemben emeltek, és foglyul ejtünk minden gondolatot a Krisztus iránti engedelmességre…”

2Korinthus 10,3-5

Ez az ige azt mondja, hogy vegyünk uralmat a negatív gondolatainkon. Nem tudjuk megakadályozni, hogy a betegség gondolatai jöjjenek, mert egy bukott világban élünk, de foglyul ejthetünk minden gondolatot, hogy engedelmeskedjen Krisztusnak. Így is fogalmazhatnánk: nem akadályozhatjuk meg, hogy egy madár elrepüljön a fejünk fölött, de azt igen, hogy leszálljon és fészket rakjon a hajunkban!

A reménység – a pozitív képzelet – nem a végeredmény, de egy fontos lépés a gyógyulás felé, mert elvezet a hithez. A remény aktiválja a hitet.

Hogyan tarthatjuk fenn a reménységet? Negatív gondolatok helyett használjuk a pozitív képzeletet: lássuk magunkat győztesnek. Ne imádkozzunk olyasmiért, ami soha sem fogant meg a képzeletünkben. Inkább képzeljük el azt, hogy gyógyultak vagyunk. Ha látunk valamit gondolatban – ha el tudjuk képzelni –, akkor csak idő kérdése, hogy meglássuk és megtapasztaljuk természetes szinten is.

Rengeteg bizonyságot kapunk gyógyulásokról, és ezek közül sokat meg is filmesítettünk a Healing Journeys (Út a gyógyuláshoz) című videósorozatunkban. Akik meggyógyultak, arról beszélnek, hogy Isten Igéjével kezdték, és felismerték, hogy Isten akarata mindig a gyógyulás. Reménység ébredt bennük, ezért gyógyultnak, épnek és egészségesnek látták magukat, mielőtt még hittel elvették volna a gyógyulásukat. Maren Hamm-mel is így történt. Lyme-kóros volt és tolószékben ült. Eljött azonban a gyógyító iskola egyik alkalmára, és megismerte az igazságot: Isten azt akarja, hogy egészséges legyen. Ezután kezdte magát úgy látni, mint aki meggyógyult és nincs rászorulva a tolószékre. Úgy látta magát, mint aki képes futni, táncolni és lovagolni. Arra használta a képzeletét, hogy aktiválja a hitét, és mára már teljesen egészséges.

Ne kövessük el azt a hibát, hogy úgy gondoljuk, nincs semmi hatalmunk. A képzelet nagy erőt ad nekünk, de ha nem élünk vele, semmit sem használ. Ha az orvos rossz hírrel szolgál, a gondolatainkat, a képzeletünket Istenre kell irányítanunk. Az Ézsaiás 26,3-ban ezt olvassuk:

„Akinek az elméje rád támaszkodik, megőrzöd azt teljes békében, mert benned bízik.” (KJV ford.)

Ez az ige a képzelet erejéről szól. Ha a képzeletünket Istenre összpontosítjuk, képesek leszünk békében maradni és egészségesnek látni magunkat. Vennünk kell Isten Igéjét és addig kell elmélkednünk rajta, amíg ki nem rajzolódik bennünk egy kép a győzelmünkről, a hatalmunkról, és arról, hogy az ellenség minden ellenünk intézett támadását megfékezzük.

Még sok mindent szeretnék megosztani a gyógyulásról, de itt nincs rá elég hely. A képzelet használata döntő lépés a gyógyuláshoz, de más dolgokat is meg kell értenünk ennek kapcsán. Éppen ezért hoztuk létre a Charis Healing Unviversityt (Charis Gyógyító Iskola), a Healing is Here (Itt a gyógyulás) elnevezésű konferenciát és a Healing Journeys (Út a gyógyuláshoz) című videókat.

Bátorítalak, hogy szerezd be a gyógyulásról szóló tanításomat: Isten azt akarja, hogy egészséges legyél. Ahogy jobban megérted a gyógyulást, épnek és egészségesnek fogod magad látni képzeletben, a hited pedig megnövekszik és kész leszel átvenni Jézustól mindazt, amit már elkészített számodra.

Szeretünk:
Andrew és Jamie

 

Sokan egyetértünk abban, hogy a jó egészség nélkülözhetetlen, különösen ezekben a kiszámíthatatlan időkben. Ennek ellenére az isteni egészség az egyik legkevésbé megértett téma Krisztus Testében. Ne maradj a sötétben! Alapozz az igazságra az isteni egészség terén! Tudd meg, hogyan veheted át és tarthatod meg!

 

A mostani idők

1991-ben egy maroknyi önkéntes szolgált a telefonos segélyvonalnál, ma pedig már több mint 140 alkalmazottja van az AWM telefonos ügyfélszolgálatának. Munkatársaink havonta több mint 40 ezer hívást fogadnak, imádkoznak az emberekért és elérhetővé teszik Andrew tanításait. A segélyvonalon keresztül sokan meggyógyultak, megtértek, megszabadultak és Szent Szellem-keresztséget nyertek.

A telefonos ügyfélszolgálat a Charis Bibliaiskola központi intézményének egyik irodájában található, és a működését majdnem felfüggesztették a koronavírus járvány miatt meghozott kormányrendelet értelmében. Ez több tízezer embert hagyott volna imádság nélkül egy olyan időben, amikor a legnagyobb szükség van rá.

A szolgálat alkalmazottai azonban már előre felkészültek erre az eshetőségre. 2018-ban David McClure kommunikációs vezető felismerte a call center kapacitásbővítésének szükségességét. Duane Loyddal, az informatikai igazgatóval megvitattak egy lehetőséget, amivel a telefonközpont alkalmazottai távolról dolgozhatnak. 2019-ben az Úr azt mondta Davidnek, hogy az évben tapasztalt hívások mennyisége csupán ízelítő abból, ami még jönni fog, ahogy az Andrew Wommack Ministries még több embert ér el az evangéliummal.

Duane erőfeszítései 2020-ig folytatódtak, így amikor a koronavírus járvány terjedni kezdett, a szolgálat természetfeletti módon készen állt. Az AWM egy speciális telefonrendszert bérelt.

Jóllehet kezdetben senki nem volt tisztában azzal, hogy milyen következményekkel jár majd a koronavírus, a szolgálat alkalmazottai megtették a megfelelő lépéseket egy lezárás esetére. Március 25-én, szerdán a telefonközpont munkatársai behozták a saját laptopjaikat, hogy telepítsék azokat a programokat, amelyek segítségével fogadni tudják a hívásokat az otthonukban. Versenyt futottak az idővel, hogy mindenük meglegyen, ami szükséges a feladathoz. Colorado kormányzója még aznap kihirdetette a kijárási korlátozásról szóló rendeletet, és az Andrew Wommack Ministries is bezárt. A törvény március 26-án, csütörtökön lépett hatályba. Reggel hat órától a telefonközpont néhány alkalmazottja már otthonról válaszolt a hívásokra, és március 30-án, a telefonos ügyfélszolgálat ismét teljes kapacitással működött.

Mivel sikerült átállni a távolsági munkavégzésre, a dolgozók eredményesen kezelték azt a rekord mennyiségű hívást, amely A hívő hatalma című tanítássorozat televíziós sugárzása alatt érkezett. Ebben a tanításban az emberek megismerték az igazságot Isten gyógyító erejéről és védelméről. A tévéadások napján betelefonálhattak és ingyen hozzájuthattak A hívő hatalma című könyvhöz. Április 2-án a telefonközpont 4 758 hívásra válaszolt, ami rekordmennyiségnek számít az egy nap alatt fogadott hívások között.

David hálás, amiért ilyen elkötelezett munkatársakkal dolgozhat együtt az igaz evangélium hirdetésében. „Bámulatos, milyen segítőkész az itt dolgozók szíve Andrew felé és az emberek felé. Áldás nekünk, hogy segíthetünk Andrew-nak beteljesíteni Istentől kapott célját” – mondja.

A telefonos ügyfélszolgálat mentőöv a rászorulóknak. Barátaink és partnereink támogatásának, valamint alkalmazottaink előrelátásának hála az emberek még a bezárás alatt is imához és bátorításhoz jutottak.

Telefonos ügyfélszolgálatunk elérhetősége Magyarországon:

+36 96 604112; +36 30 4749631

Hétfő–péntek: 10.00–14.00

 

 

AWMPact: Válaszunk a COVID19-re a partnereinknek köszönhető

Ebben a példátlan időszakban, amikor sok ország lezárta a határait és otthonmaradásra utasította a lakosait a koronavírus (COVID-19) miatt, az Andrew Wommack Ministries kibővítette online jelenlétét, hogy világszerte bátorítást nyújtson az embereknek.

Márciusban, napokkal a 2020-as Men’s Advance elnevezésű férfi konferencia előtt eldöntöttük, hogy az eseményt élő adásban fogjuk közvetíteni. A COVID-19 terjedése miatt a helyi egészségügyi tisztviselők aggodalmukat fejezték ki a nagyobb csoportok összejövetelei kapcsán, ezért a rendezvényen csak az alkalmazottak és a bibliaiskolások voltak személyesen jelen.

A konferencia élő adása hatalmas siker volt. Ezerkétszáz jelentkező vett részt személyesen, az online közvetítést pedig több mint 13 000 ember nézte.

A nézők nagyon élvezték a műsort. Így nyilatkoztak róla:

Köszönöm az élő adást! Alabamából néztem és azt kívántam, hogy bárcsak ott lehettem volna a testvérekkel.

– A. LeBlanc

 

Castle Rockból néztem. Nem tudtam volna ott lenni ebben az évben. Dicsőség az Úrnak a technológiáért, hogy az emberek távolról is hallhatják az Ő Igéjét!

– R. Del Rio

 

Andrew bibliatanulmányozó műsora március 22-én indította a Faith Over Fear (Hit a félelem helyett) című sorozatot. Vendégei John Tesh, Jesse Duplantis és Duane Sheriff voltak. A sorozat alatt mindazok, akik bibliai választ kerestek a koronavírusra, megtalálták. Íme, néhány vélemény a nézőktől:

Kerestem Andrew weboldalán, hogy mi a mondanivalója a vírusról, és megtaláltam ezt az élő adást. Köszönöm, Jézus!

– B. Royseland

 

Andrew megtartotta élete első húsvéti istentiszteletét! Ő és Jamie online úrvacsorát is tartottak.

Köszönöm Jamie és Andrew, hogy megosztottátok velünk az úrvacsorát! Nagyra értékelem, Jamie, hogy kiálltál a kamerák elé. Ez sokat jelent számomra!

– D. Johns

 

Szeretem azokat az alkalmakat, amikor megosztjátok Isten Igéjét ezekben az időkben.

– C. Britts

 

Az Andrew Wommack Ministries más keresztény szervezetekkel társulva ingyenes hozzáférést biztosított más programokhoz is az Isaac Newton Projekten keresztül. Az emberek így megnézhették az Isten velünk című musicalt, két bibliaiskolai tanítást és még számos további programot.

Partnereink támogatása nélkül képtelenek lettünk volna növelni jelenlétünket a világhálón, reményt hozva a pánik idején. Ezúton is köszönjük partnereinknek!

Ha még nem vagy a partnerünk, de szeretnél csatlakozni hozzánk, hogy az evangéliumot minél messzebb és minél mélyebbre vigyük, akkor látogass el a https://awme.hu/partnerseg/ weboldalra!

 

A gyógyulás mindenkié – Donna Jones útja a gyógyuláshoz

Donna Jones magas beosztású vezetőként az „amerikai álmot” élte. Remek munkája volt egy jelentős telekommunikációs vállalatnál, számos tanácsadó céget ellenőrzött és jó néhány alkalmazottja volt. 1995. január 6-án azonban minden más lett: egy baleset gyökeresen megváltoztatta az életét.

Egy nap, miközben a jeges úton vezetett, a kocsija megcsúszott, ő pedig beverte a fejét a szélvédő keretébe. A baleset után agyi sérülést diagnosztizáltak nála. A tünetek új kihívásokat jelentettek számára. Egy nap alatt odalett a fotografikus memóriája, és gondolkodási nehézségekkel küzdött. Rövidtávú emlékezetvesztése volt és krónikus fejfájások gyötörték, borzalmas fájdalmat okozva neki. Hogy megbirkózzon a fájdalommal, napokon át aludt.

Donna kezdett hozzászokni az új életéhez és kreatív módokat talált napi feladatai ellátására. Reggeli készülődése két órát vett igénybe, és emlékeztetőül listát írt az olyan egyszerű teendőkről, mint a fogmosás vagy a reggelizés. Barátai és családja segítségével meg tudta tartani a munkáját, miközben a tünetekkel birkózott. Problémája felnyitotta a szemét, és rájött, hogy a múltban az identitását a munkája határozta meg.

Istenről alkotott torz képe elhitette vele, hogy mindent Isten irányít. Elhitte, hogy Isten arra választotta ki, hogy felhívja a figyelmet erre a betegségre és szószólója legyen az agysérült embereknek. A betegsége lett az új személyazonossága. Ám Isten jobbat tartogatott neki. Elisa – egy jó barátja a munkahelyéről – bemutatta Cathynek, aki Andrew Isten azt akarja, hogy egészséges legyél című tanítására alapozva bibliatanulmányozást tartott nőknek.

Cathy megmutatta neki Andrew weboldalát, majd azt mondta: „Meggyógyulhatsz ebből az agysérülésből.”

Ezekkel a szavakkal magot vetett el Donna szívében.

Donna belemerült Andrew tanításaiba és újra meg újra meghallgatta a bizonyságokat az interneten. Az agyi korlátok ellenére hitte, hogy a szelleme minden hallott szóból erőt nyer. A lelkében elindult a gyógyulás folyamata. Isten megszabadította a méltatlanság és a bizonytalanság érzéséből. Szeretett és megbecsült embernek látta magát gondolatban.

Folyamatosan megújította az elméjét, és egy nap, amikor a gyülekezetben imádkoztak érte, megtörtént a gyógyulás. Teljesen meggyógyult! A fájdalom, amely immár 13 és fél éve gyötörte, eltűnt, és a gondolkodási képessége helyreállt. Gyógyulásán keresztül megtanulta, hogy valódi identitása Krisztusban van.

Donna gyógyulása valóságos. A gyógyulás mindenkié elnevezésű tanítói szolgálaton keresztül Cathyvel együtt megosztja azt az igazságot, ami átformálta az életét. Több könyvet is kiadott a gyógyulásról – ebből kettő a saját gyógyulásának története. Donna jelenleg a Charis Bibliaiskola hallgatója.

Az egyik csoda elvezet a másikhoz. Szolgálatunk barátainak és partnereinek köszönhetően Isten Andrew tanításával segít a Donnához hasonló embereknek a gyógyulásban. Donna teljes története (csak angol nyelven).

 

Vélemény, hozzászólás?