Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

2020. márciusi hírlevél – Leckék Illéstől

Évekkel ezelőtt azt tanítottam, hogy az Úr már Ádám és Éva teremtése előtt biztosította az élelmet, a levegőt és minden mást, amire szükségük lehet. Nem a teremtésük után gondolkodott el: Majd szükségük lesz élelemre és levegőre, jobb, ha megalkotom mindezeket. Nem, már azelőtt gondoskodott róluk, mielőtt bármilyen szükségletük lett volna.

Ez az igazság ránk is vonatkozik. Az Úr nem a szükségeinkre reagál. Ő már előre tudta és elrendezte mindezt, mi pedig erre válaszolunk. A hitünk a pozitív válasz arra, amit Isten már előre elkészített.

Amikor Illés vízkészlete kiapadt a Kérith patakjánál, nem ment el új forrást keresni. Várt, amíg Isten szólt hozzá, és oda ment, ahova Isten mondta neki.

Gondolkodtam ezen a történeten, és szeretnék megosztani valamit Illés életéből, ami szerintem a segítségedre lesz.

Lássuk az 1Királyok 17,9-et:

„Kelj föl, és menj el a Szidónhoz tartozó Sareptába, és maradj ott! Én megparancsoltam ott egy özvegyasszonynak, hogy gondoskodjék rólad.”

Figyeld meg: az Úr már előre szólt az özvegynek, hogy gondoskodjon Illésről. Ez nagyon fontos. Amikor Illés találkozott vele, az asszony elmondta neki: azt tervezte, hogy a maradék ételüket elfogyasztják, majd ő és a fia meghalnak. (1Királyok 17,12) Ám az Úr már megparancsolta neki, hogy gondoskodjon valaki másról.

Nem hiszem, hogy ez az asszony a halált várta volna. Isten szólt hozzá, neki pedig muszáj volt életben maradnia, hogy teljesítse Isten parancsát. Ismerte az adakozás alapelvét; emiatt választotta őt az Úr. A Lukács 4,25-26-ban Jézus arról beszélt, hogy az özvegyasszony ki lett választva. Nem véletlenül került oda. A hit az egyik oka annak, amiért egyesek csodákban részesülnek, mások pedig nem. Az asszony hitt Istenben. Kevés volt, amit adhatott, de kijelentést kapott Istentől. Aki kijelentést kap Istentől, az nem szegény!

Amikor Illés az utolsó falatját kérte tőle, az özvegyasszony a nyilvánvaló tényeket mondta el, de nem hitetlenkedve. Kipuhatolta, vajon tényleg Illés-e az, akiről Isten akarata szerint gondoskodnia kell. A próféta pedig egyből egy kis élelmet kért tőle.

El tudom képzelni az alábbi főcímet a jeruzsálemi újságban: A próféta elveszi egy özvegy élelmét, az éhhalál szélére sodorva őt. Sokan így állnak az adakozáshoz. Pénzkidobásnak tartják. Isten azonban magnak látja. Amikor pénzt vetünk, az nem hagyja el az életünket. A jövőnkben újra látjuk majd, amikor megnőtt és megsokasodott.

Illés nem vett el az özvegytől, hanem adott neki. Így kell tekintenünk az adakozásra. Jóllehet az Úr szólt az asszonynak, hogy gondoskodjon Illésről, mégsem őt küldte a prófétához, hanem Illést küldte hozzá – mégpedig egy üzenettel, hogy hittel adjon. Amije ennek az asszonynak volt, az nem volt elég a saját szükségleteinek a betöltésére, ezért el kellett vetnie, mint egy magot. Illést felkente az Úr, hogy gondoskodjon róla, de ehhez először az asszonynak kellett adnia.

Nem tudom, az Úr miért így intézte, de azt tudom, hogy „hit nélkül pedig senki sem lehet kedves Isten előtt”. (Zsidó levél 11,6) Isten a hit Istene. Ő hitből él, és azt szeretné, ha mi is hitből élnénk. Az özvegynek hitet kellett gyakorolnia, Illésnek pedig alázatot és hitet, hogy kérjen.

Az Úr világosan beszélt nekem arról, hogy vannak emberei, akik segíteni fognak a Woodland Park-i Charis Bibliaiskolába érkező diákoknak szállást építeni. Azonban azt is elmondta, hogy lehetőséget kell nekik adnom az adakozásra, ahogy Illés is tette – nem a saját érdekemben, hanem az övékben. Mivel Illés lehetőséget adott az asszonynak, hogy adjon, így nemcsak az élelme tartott ki csodálatos módon három évig, hanem a fia is feltámadt a halálból. (1Királyok 17,17-23)

Ha az Úr továbbra is hollókkal tápláltatta volna Illést, az asszony és a fia meghaltak volna. Ám Ő az asszonyon keresztül töltötte be a próféta szükségét – méghozzá az asszony érdekében. Az Úr megmutatta, hogy az én szükségemet rajtad keresztül tölti be, mert Ő meg akar téged áldani.

Tudom, hogy sokan szeretnének a részesei lenni annak, amit az Úr végez a Charisban és a Charison keresztül, de az özvegyhez hasonlóan azt gondolják, hogy keveset tudnak adni. Az Úr azt mondja, hogy először neki add, amid van, és azt Ő csodálatosan megsokasítva visszaadja neked. (Máté 6,33)

A https://awme.hu/partnerseg/ weboldalra ellátogatva megtudhatod, hogyan válhatsz a partnerünkké.

A https://awmi.net/elijah weboldalon angol nyelven megrendelheted a Lessons from Elijah (Leckék Illéstől) című csomagomat. Ez nemcsak az Illésről szóló tanításomat foglalja magában, hanem a Lessons form David (Leckék Dávidtól) és a Lessons from Joseph (Leckék Józseftől) című tanításomat is CD-n vagy DVD-n, valamint az Illésről és Dávidról szóló könyveimet. Ajándékba ráadásul megkapod az egyéves bibliaolvasó kalauzomat, amely segít végigvenni az Igét. Ahogy olvasod majd a férfiak és nők életéről szóló történeteket, olyan bölcsességet és megértést nyersz, amit másként az élet iskolájában nehézségek árán szereznél meg. Ezek az anyagok a segítségedre lesznek, szerezd be őket még ma!

Szeretünk téged!

Andrew és Jamie

 

Lessons from Elijah (Leckék Illéstől) c. csomag

Mindannyian tanulhatunk az élet iskolájában, de sokkal kevésbé fájdalmas példákból tanulni. Az 1Korinthus 10,6 és 11 azt írja, hogy a Bibliában szereplő személyek tapasztalatai példaként szolgálnak számunkra. A Lessons from Elijah (Leckék Illéstől) c. csomag tele van ilyen nagyszerű példákkal. Rendeld meg még ma, és tanulj belőlük!

A Lessons from Elijah (Leckék Illéstől) csomag hat terméket tartalmaz:

  • két könyvet:

Lessons from Elijah (Leckék Illéstől)

Lessons form David (Leckék Dávidtól)

  • egy egyéves bibliaolvasó kalauzt
  • három tanítássorozatot CD-n vagy DVD-n:

Lessons from Elijah (Leckék Illéstől)

Lessons form David (Leckék Dávidtól)

Lessons from Joseph (Leckék Józseftől)

 

Fedezd fel az igazságot! Fedezd fel a célod! Fedezd fel a Charist!

Szereted Andrew Wommack tanításait, de úgy érzed, többet is tanulhatnál? Vágysz az igazság után? Andrew pontosan azért alapította a Charis Bibliaiskolát, hogy olyan hívőket tanítson, akik készek mélyebben belemerülni Isten Igéjébe és egy bensőségesebb kapcsolatot kialakítani Istennel.

Pat Lawrence sok éven át hallgatta Andrew tanításait, mielőtt az Úr arra indította, hogy jelentkezzen a Charis Bibliaiskolába. 2019-ben fejezte be tanulmányait, és le volt nyűgözve, hogy három év alatt mennyi mindent tanult. „Olyan sokat tanulhatunk az Úrról… Sokszor azt hisszük, hogy ismerjük a Bibliát, pedig nem. Az Úr sok mindent felfedett előttem… Ez csodálatos. Szeretem a Charist” – mondja Pat, aki a Charisnak köszönhetően felkészült a következő lépésre. Ő és a férje, Steve egy floridai gyülekezetet pásztorolnak.

Andrew mellett számos tapasztalt bibliatanító nevezi otthonának a Charist. Ha szereted Andrew Wommacket, akkor értékelni fogod Greg Mohr, Carrie Pickett, Barry Bennett, Daniel Amstutz, Duane Sheriff, Wendell Parr és még sok más tanító munkáját. „Andrew és a többi tanító teljesen le fog nyűgözni. Bölcsek, nagy tudásúak és alapos ismerettel rendelkeznek. A legjobbak legjobbjai!”

A Charis Bibliaiskolának nemcsak rendkívüli munkatársai vannak, hanem világklasszis előadókat is vendégül lát. Például Todd White, a világ egyik vezető evangélistája a Healing is Here 2019-es gyógyító konferencián tartott előadást. Todd közel három órán át szolgált, az eseményt pedig élőben közvetítették, így a világon mindenkinek áldására lehetett. Todd mellett a Charis vendége volt még John Tesh, Mike Huckabee, James és Dorothy Brown, Tony Dungy, Willie Robertson, Marilyn Hickey, James Dobson és még sokan mások.

Számos hallgató tapasztalt meg áttörést a Bibliaiskola átformáló tanításának és az erőteljes dicséretnek köszönhetően. A Charison eltöltött ideje alatt Matthew Reed fizikailag és érzelmileg is meggyógyult egy korábbi hátsérülésből. Elmondása szerint a gyógyító környezet és a Bibliaiskolában tanultak segítettek neki a gyógyulást elérésében. „A Charisban elmerültem az Igében. Lassan, de biztosan újraépített engem és az alapjaimat. Most már teljesen más ember vagyok. Nem tudom megkérdőjelezni, amit Isten véghezvitt bennem. Igazi szabadságot kezdem megtapasztalni a hátamban… Halleluja!”

Napjainkban a Charis több lehetőséget nyújt, mint ezelőtt. Eljöhetsz a festői Woodland Park-i központi iskolánkba, Coloradóba, járhatsz valamelyik másik iskolánkba, vagy az otthonod kényelméből távoktatáson keresztül végezheted az első évet.

A Woodland Park-i Charis Bibliaiskola egy fakultatív harmadéves képzést is nyújt. A diákok az alábbi nyolc képzés közül választhatnak: szolgálat, világ-evangelizáció, üzlet, államvezetés, dicsőítés, művészet, média és vezetés. A Charisnál megszerezheted Isten Igéjéből mindazt az alapot, amely a sikeres élethez vezet.

A Charis segíthet a célod megtalálásában és fel is készít rá. „Mindegy, miért szeretnél a Charis Bibliaiskolába jönni, nagyon sok mindent tanulhatsz. Ha eldöntötted, hogy idejössz… hálás leszel, hogy megtetted” – mondja Pat.

 

AWMPact: Helyet készítünk az Evangéliumnak!

Ha a Woodland Park-i Charis Bibliaiskola építkezésére tekintünk, nem csupán épületeket látunk. Látjuk a lelkeket, amelyek megmenekülnek, látjuk az életeket, amelyek megváltoznak és látjuk a csodákat, amelyek bizonyságul szolgálnak. És látunk téged is – mint partnerünket!

A 2018 novemberében átadott, partnereink által finanszírozott, 14 000 m² területen fekvő 3191 férőhelyes Auditóriumban nemcsak minden eddiginél több eseményt rendeztünk meg, hanem minden eddiginél több eseménynek adtunk otthont (azaz más, külsős előadók vették igénybe az épületet a saját rendezvényeik megtartására).

Az Auditórium felszentelésének utolsó napján Andrew Wommack, Mike Huckabee volt kormányzó, Tony Perkins és a nemzet több kulcsembere felszólította az amerikai polgárokat, hogy imádkozzanak, vegyenek részt a 2018-as félidős választásokon és álljanak ki az igazság mellett. A szolgálat látásmódjához híven további eseményeknek adunk otthont azóta is, és összekapcsolódunk a hasonló gondolkodású szervezetekkel Krisztus Testében, Isten királyságának erejét képezve.

Megtisztelő volt számunkra, hogy tavaly áprilisban otthont adhattunk a többszörös díjnyertes John Tesh Songs and Stories from the Grand Piano c. koncertjének. A koncertet a PBS tévécsatorna rögzítette és erősen a gyógyulásra összpontosított. John megjegyezte, hogy az Auditórium „Észak Amerika egyik legmodernebb kialakítású ékszere”. Júliusban nálunk rendezték meg a STAND for Truth and Liberty konferenciát, ahol E. W. Jackson püspök és más vezetők megvitatták az evangélium igazságait, amelyek egyesítik az amerikaiakat bőrszíntől függetlenül. Hetekkel később a Kingdom Youth ifjúsági konferenciának adtunk otthont és vendégül láttuk Todd White-ot. Pár nap múlva Todd visszatért közénk a Healing is Here gyógyító konferenciára, ahol közel 2500 ember vett részt a tanításán.

Ez a bővítés jótékony hatást gyakorolt a saját rendezvényeinkre is. Többek között már nem kell buszokkal szállítani a fiatalokat egy másik helyszínre a nyári családi konferencia alkalmával, mert elférnek itt. Novemberben pedig, pontosan a felszentelése után egy évvel az Auditórium teljesen megtelt az Eszter: Perzsia királynője című musical világpremierjére. Több mint 3100 ember – az eddigi számok szerinti legtöbb látogató – élvezte ezt a látványos előadást. Minden jegy elkelt!

Köszönjük, hogy a partnerünkként segítesz helyet készíteni az Evangélium számára, és ezzel örökkévaló változást hozol!

 

Nepálba visszük az Evangélium világosságát

Krisztus születése előtt Ézsaiás így prófétált: „A nép, amely sötétségben jár, nagy világosságot lát. A halál árnyékának földjén lakókra világosság ragyog.” (Ézsaiás 9,1)

Isten szerte a világon olyan hűséges bibliaiskolát végzett embereken keresztül teljesíti ezt a próféciát, mint amilyen John és Elena is.

John számára a Charis Bibliaiskola elvégzése után lett világos az elhívása. Tudta, hogy az a rendeltetése, hogy Krisztus világosságát egy szellemi sötétséggel körülvett távoli földre vigye. Ez őt és a családját egy idegen országba vezette, ahol ki voltak téve a bebörtönzés, a földrengés és a szellemi elnyomás veszélyének. John és felesége, Elena azonban tudták, hogy Isten a nemzetekhez vezeti őket, és készek voltak elvinni az Evangélium világosságát egy távoli közösségnek, amely azelőtt soha nem hallott Jézusról.

John legjobb barátja, Kenneth Clark – aki szintén elvégezte a Bibliaiskolát – meghívta őket Nepálba, és ez fordulópont volt John számára. Nepálban a legtöbben hindunak vallják magukat, de ezek a bibliaiskolát végzett emberek tudták, hogy Isten szeretete nem ismer határokat.

Hamarosan világos lett John és Elena számára, hogy a nepáli Kathmandu volt az a távoli vidék, ahova Isten küldte őket. Hittel telt szívvel a házaspár és három kisgyermekük odaköltözött, hogy új életet kezdjen.

Nem volt egyszerű Kathmanduból eljutni a távolabbi falvakba. Johnnak naponta átlagosan hat-nyolc órát kellett gyalogolnia, és több napba telt, míg elért egy-egy falut. Az olyan egyszerű napi teendők, mint a főzés és a mosás kihívássá váltak a víz- és az áramellátás hiányosságai miatt.

2015 áprilisában John és Elena hite próbára lett téve, amikor egy erős földrengés rázta meg Nepált. A házuk annyira remegett, hogy szinte mozdulni sem tudtak benne.

Gyermekeiket átkarolva imádkoztak: „Istenem, ha nem segítesz rajtunk, ezt nem éljük túl!” Miután a földrengés véget ért, kiszaladtak a házukból és megdöbbenve vették észre, hogy a környezetükben lévő házak fala leomlott, de az ő házuké nem.

Szívszorító volt megtudniuk, hogy a földcsuszamlás elpusztított egy falut, amelyet John gyakran látogatott, és ahol sok időt töltött a kapcsolatok építésével és az Evangélium hirdetésével. A földrengés egy éjszaka alatt veszedelmet hozott azokra, akiket el akartak érni. Ám Isten megmutatta, hogy nincsenek egyedül.

Isten szívét tükrözve az Andrew Wommack Ministries biztos segítség volt ebben a nehéz helyzetben. Az anyagi támogatás, amelyet John és Elena kapott a szolgálat barátaitól és partnereitől, nemcsak a családnak segített, hanem lehetővé tette, hogy segítsenek azoknak az embereknek, akikkel megosztották az Evangéliumot és akiket a leginkább érintett a földrengés.

John és Elena sok csodát látott Nepálban, de a legnagyobb csoda számukra az volt, hogy látták az Evangélium fényét és szeretetét a nepáliak szívében tündökölni.

Ha szeretnél még ehhez hasonló történeteket hallani másoktól, látogass el a www.awmi.net/video/series/destiny-stories weboldalra, ahol DVD formátumban meg is rendelheted ezeket a bizonyságokat (angol nyelven).

 

Közelgő események és konferenciák

Március

A.R.M.I .konferencia

Március 23–25. (Woodland Park, Colorado)

 

Április

Isten velünk van – Musical

Április 3–5. (Woodland Park, Colorado)

Charis nyílt napok

Április 15–17. (Woodland Park, Colorado)

Living Word Keresztényközpont

Mac és Lynne Hammond pásztor

Április 25–26. (Brooklyn Park, Minnesota)

Don’t Limit God (Ne korlátozd Istent) – Konferencia

Vendég előadó: Jesse Duplantis

Április 30 – Május 1. (Woodland Park, Colorado)

 

Május

Kegyelem és hit 2020 konferencia – Egyesült Királyság

Május 22–25. (Telford, Egyesült Királyság)

 

Június

Kingdom Business Summit – Üzleti konferencia

Június 10–12. (Woodland Park, Colorado)

Summer Family Bible Conference – Nyári családi konferencia

Június 29 – Július 3. (Woodland Park, Colorado)

 

Július

In God We Trust (Istenben bízunk) – Előadás

Július 4. (Woodland Park, Colorado)

Grace Life (Kegyelemmel telt élet) – Konferencia

Július 6–10. (College Park, Georgia)

Kingdom Youth ifjúsági konferencia

Július 10–11. (Woodland Park, Colorado)

Charis Day – Nyílt nap

Július 25. (Charis Bibliaiskolák)

 

Andrew rendezvényeivel kapcsolatos további információk angol nyelven: www.awme.net/events

Angol nyelvű rendeléshez látogass el a www.awmi.net és a www.awme.net honlapra.

Feliratkozás magyar nyelvű hírlevelünkre: www.awme.hu