Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Az elfoglaltság jó Afrikában!

„Az afrikai kontinensen az emberek kétségbeesetten éhezik a kegyelem és a hit üzenetét. A legtöbb országban az evangéliumot a vallás eltakarja.”
– John Essy, a nemzetközi műveletek igazgatója

A World Outreach több mint egy évtizede jelen van Afrika földjén, hogy betöltse ezt az igazság iránti éhséget. A bibliaiskolások évente missziós útra mennek Afrikába, emellett három AWM iroda és öt Charis Bibliaiskola alapult Afrikában, hogy elérjük az embereket az evangéliummal. Dél-Afrikában, Ugandában és Zimbabwében találhatók. A cél ugyanaz, mint másutt: vezetők képzése, életek átformálása és nemzetek megérintése. Dél-Afrikában három Bibliaiskolánk van három különböző városban: Fokvárosban, Heidelbergben és Johannesburgban. A johannesburgi Charis hatásáról beszélve John azt mondja: „Ez elképesztően jó. Bámulatos a visszajelzés. Az emberek szeretik. Jelenleg 145 hallgatónk van, és ez az első évünk Johannesburgban.” Milyen csodálatos!
Mióta az Evangéliumi igazságok adásba került májusban az EMCI TV-n, a Dél-Afrikában lévő irodánk fogadja az összest hívást Afrika francia nyelvű lakosságától, akik elfogadják a jó hírt. „Állandóan csörögnek a telefonok – mondja John. – [Az ügyfélszolgálatunk munkatársai] nem tudnak lépést tartani… Égnek a vonalak Dél-Afrikában, amikor megy a műsor.”

Az AWM fokvárosi irodáját Isaac és Anneline Akowuah felügyeli. Nemrég meghívták őket a Kenneth Copeland Ministries által szervezett hivatalos ebéd fő szónokainak. „250 dél-afrikai pásztor előtt beszéltek, és ingyenes anyagokat adtak nekik.” Ezek a pásztorok pedig a saját népük felé szolgálnak, és ki tudja, hány ezer embert érnek el ezzel az üzenettel.”

Az afrikai missziónk jórészt a szolgálat anyagainak terjesztésére összpontosít. Ezt a munkát a Discipleship Evangelism Missional Outreach (DEMO) vezeti. „Az egyik fő hangsúly, különösen Ugandában, a DEMO programon van – mondja John. – Így kezdődött a Bibliaiskola… Igyekszünk a DEMO-ra és a helyi pásztorokra összpontosítani. Tudniuk kell, hogy nem versenyzünk velük… Szeretnénk együttműködni velük, és azt akarjuk, hogy tudják: felkészítjük az embereiket, hogy tűzben égjenek Istenért és szolgálják a gyülekezetet. Úgy hiszem, átjön ez az üzenet a pásztoroknak.”

A zimbabwei Charis Bibliaiskolában olyan növekedést tapasztaltunk, amely új létesítmény kialakítását tette szükségessé. „Az iskola egy nagyon szép épületbe került Hararéba – meséli John. – Egy apró tanyasi házban találkoztak, amelyet iskolává alakítottak. Most pedig egy olyan épületbe költöztek, ahol vannak irodák. A hallgatókat el lehet különíteni az első, a második és a harmadik évre. De szükségünk van pénzre íróasztalok, televíziók, számítógépek és irodai bútorok vásárlásához. Zimbabwe nagyszerű termőföld. Az emberek élete erőteljesen változik. Nagyon-nagyon hálásak a jelenlétünkért… Zimbabwéban 175 hallgatónk van… A fő campusunk Hararéban található, és van két tagintézményünk a városon kívül.

Még soha nem volt ennyi dolga a World Outreach szervezetének Afrikában. „Jó, hogy ez van!” – mondja John. Majd hozzáteszi: „Köszönjük a World Outreach partnereinek, mert megváltoztatják az emberek életét. Ha nem lennének, nem tudnánk szolgálni.”

Ha még nem vagy a partnerünk, fontold meg, hogy azzá válsz! Így részese leszel annak, hogy ez az üzenet minél messzebb és minél mélyebbre jusson el nemcsak Afrikában, hanem az egész világon. További információért látogass el a https://awme.hu/partnerseg/ weboldalra.