Az igazi evangélium /2. rész (konferencia videó, magyar)

Az igazi evangélium /2. rész

Folytatjuk Andrew 2006-ban, Budapesten tartott szolgálatát.

Nem tapasztaljuk az örömhír előnyeit, mert érdemekre alapozzuk az elfogadását. Saját lelkiismeretünk ítél meg bennünket, mert tudjuk, hogy nem érdemeljük meg Isten dolgait. Amikor Isten erejét a cselekedetekhez kapcsolom, valójában nem hiszek az örömhírben. Nem is tapasztalom az előnyeit.

A legtöbben hisznek abban, hogy megtörténhet pl. a halott feltámadása. A lehetőségben sokan hisznek. Abban is hisznek sokan, hogy valaki, aki már feltámasztott halottat, ez a személy újra megteheti. De a legtöbben nem mernének a halottért személyesen imádkozni. Nincs meg a magabiztosságuk abban, hogy megtörténik. MIÉRT kételkedsz, hogy Isten érted is megteszi ezt? Ismered magad, és azt gondolod, hogy a te imád értéktelenebb, mint a „felkenté”. Kárhoztatod magad. Azt hiszed, hogy Isten csak a méltó embereket használja. De Isten nem nevezett ki senkit érdemei szerint. Isten örömhírének hatalma: adja, érdem nélkül. Nem kell speciális szentnek lenni, hogy Isten adja.

Róm 5:8 — Az Isten pedig a mi hozzánk való szerelmét abban mutatta meg, hogy mikor még bűnösök voltunk, Krisztus érettünk meghalt.

Jézus akkor halt meg, amikor mi még bűnösök voltunk. Nem voltunk szentek, nem szolgáltuk az Urat. Kegyelem által születtünk újjá. Isten a bűnök ellenére is szeret. Jézus tett valamit, nem én. A bűnös állapot önmagában kvalifikál a megtérésre — Jézus értük jött. Máshogy nem is lehet megtérni, csak úgy, ha bűnös vagy.

~~~

Amennyiben hasznosnak találod a szolgálatot, adományoddal is támogathatod hasonló üzenetek megjelentetését. Szívesen látunk Partnereink között is. Köszönjük támogatásod!

~~~

Az igazi evangélium 2/1.

(A szolgálat további részeit az alábbi linken tekintheted meg.)

Az igazi evangélium 2/2.

Vélemény, hozzászólás?